Тинејџерима забранити друштвене мреже!

Фејсбук и многи други сајтови могли би да се закључају за децу млађу од 16 година која немају дозволу родитеља или стараоца за њихово коришћење. Деци млађој од 13 година већ је забрањено коришћење ових сајтова, али према нацрту новог закона ЕУ ова граница би требало да се подигне.

Информационе технологије 17.12.2015 | 08:46
 Тинејџерима забранити друштвене мреже!

Према предложеном амандману, сајтови као што су Фејсбук, "WхатсАпп" и Снепчет не би били доступни онима који имају мање од 16 година, осим ако немају дозволу родитеља за њихово коришћење.

Иако је ова иницијатива подигла велику буру и довела на идеју за петицију, нова правила ће заправо само бити проширење већ постојећих.

Многи који учествују у кампањи против овог правила сматрају да ће његовим прихватањем деца бити још рањивија. Ограничавајући количину информација и прилика које тинејџери имају на интернету, деца би могла да пропусте битне информације, тврде противници правила.

Странице које складиште корисничке податке, као што су друштвене мреже, већ ограничавају децу приликом коришћења. Већина сајтова захтева да корисници имају не мање од 13 година, иако велики број њих нема начин за проверу година својих корисника.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар