Видео: '‘Вјечити дерби'’ кроз очи ФИФА...

‘Вечити дерби’ између Црвене звезде и Партизана сигурно се убраја у највеће градске дербије на свету, а то признаје и Светска фудбалска федерација (ФИФА).

Фудбал 15.12.2015 | 23:00
Видео: '‘Вјечити дерби'’ кроз очи ФИФА...

Владајуће тело светског фудбала тим поводом је направила посебну кратку репортажу о 149. београдском дербију који је одигран у септембру, а на њему је славила Црвена звезда са 3:1.

Своје импресије о највећој утакмици српског фудбала дали су припадници једног и другог табора – Дуле Савић, Саша Илић, Зоран Милинковић, Јован Аћимовић, Момчило Вукотић, Љубиша Тумбаковић, Станислав Караси и Стефан Бабовић. Свако од њих дао је своје виђење зашто је ‘вечити дерби’ нешто посебно.

“Још када сам као клинац био навијач Црвене звезде, а касније и играч, дерби је био светиња”, рекао је Савић.

Са легендарним фудбалером Звезде сложио се и садашњи капитен Партизана.

“Дерби је најважнија утакмица за нас и сви људи живимо за њега. Не зове се за џабе ‘вечити дерби’”, истакао је Илић.

Милинковић је истакао да се недељама пре дербија осећа у ваздуху да се та утакмица приближава, а Тумбаковић је можда и најбоље описао шта он представља за престоницу Србије.

“Београд има Саву и Дунав, Авалу, Звезду и Партизан. Дерби је нешто што сваки навијач треба да доживи”, нагласио је Тумбаковић.

Аћимовић, који је бранио боје Звезде од 1965. до 1976. године, а потом био помоћник у тиму који је био шампион Европе и света упоредио је ‘вечити дерби’ са утакмицом коју многи сматрају највећом на свету.

“Присуствовао сам дербију Боке Јуниорс и Ривер Плејта у Буенос Ајресу, то је првокласи дерби, и на терену и ван њега, а многи дербији које су Звезда и Партизан одиграли су такви, незаборавни. Али, нису сви такви, пошто је лествица постављена високо”, нагласио је Аћимовић.

Вукотић, једна од највећих легенди Партизана, истакао је да је дерби утакмица какву треба доживети.

“Најтеже ми је било сат времена пре почетка утакмица. Била је то мешавина нервозе и узбуђења, али чим чујете хук навијача можете да се концентришете на сам меч”, истакао је Вукотић.

Заменик капитена ‘црно-белих’ истакао је да ниједан српски фудбалер за своју каријеру не може да каже да је била успешна ако није одиграо ‘вечити дерби’.

“Српски фудбалер који није играо дерби као да није имао потпуну каријеру. То је нешто посебно, прослава српског фудбала и за српске фудбалере не постоји атмосфера боља од те”, истакао је Бабовић.

Како је изгледао 149. ‘вечити дерби’ кроз очи ФИФА, можете да видите и сами. Уживајте!

Коментари / 0

Оставите коментар