ЕП - ватерполо: Да и ово злато сија уз осмјехе ''делфина''!

Европско првенство у Београду почиње јако брзо, за неколико недеља. Спремне су медаље, а ускоро ће бити спремна и Комбанк арена.

Остали спортови 15.12.2015 | 15:00
ЕП - ватерполо: Да и ово злато сија уз осмјехе ''делфина''!

Још само 26 дана до почетка Европског првенства у ватерполу и великог спектакла прве вечери: Србија - Хрватска у Комбанк арени.

У трофејној сали Куће ватерпола, у понедељак су први пут јавно представљене златне, сребрне и бронзане медаље. Наравно, надамо се да ће најсјајнија, заједно са пехаром, и у јануару бити намењена нашим делфинима и да ће остати у Србији.

Екипа Дејана Савића двоструки је узастопни шампион континента и актуелни владар Европе, као и свега осталог.

"Одбројавамо минуте, секунде и сате до највећег такмичења, а надамо се успеху и некој од медаља. Наравно да бисмо били срећни да и трећи пут освојимо златну", поручио је председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић.

На свечаности у Сметаниној улици биле су присутне и репрезентативке Србије, које ће први пут наступити на овако великом такмичењу.

"Од њих не очекујемо резултат, већ само да дају све од себе", рекао је први човек српског ватерпола.

Наравно, највећа пажња усмерена је ипак ка ватерполистима, којима ће у Групи Б ривали бити и Француска и Малта.

Док увелико траје продаја карата, многима и даље није јасно како ће се ватерполо играти у Арени.

"Тај део јесте многима јако занимљив и заиста очекујемо спектакл и пуне трибине. Што се тиче техничког дела, сарађујемо са фирмом која је постављала базене чак и на паркинг местима, што је искуство са задњег првенства и уверени смо да ће све протећи одлично", рекао је Кривокапић.

Са спортске стране, није потребно истицати да је злато на почетку олимпијске године велика жеља свих у Србији. Да ли ће бити могуће, из такмичарског аспекта, икад поновити златом уоквирену 2015?

"Ова година нам је донела највећи успех у историји. Освајали смо злата на свим такмичењима, од сениорских до најмлађих и нисмо дали никоме ни да у младим конкуренцијама буде испред нас. То је све последица тешког рада, као и доброг вођења ВСС. За кратко време унели смо јединство и верујем да су успеси пред нама".

Нажалост, док репрезентација ниже победе, српски клупски ватерполо је у јако тешкој ситуацији. Да ли би организација Европског првенства у нашој земљи могла да промени нешто на боље и за Партизан, Раднички, Звезду, Војводину и све друге клубове?

"Надам се. Надам се да ће локална самоуправа показати више слуха и помоћи клубовима. Већ имамо ове године два угашена женска клуба, ЖВК Бечеј и ЖВК Партизан и стање и у највећим клубовима је такво да се чини да ће ускоро играти само деца. Заиста очекујем помоћ самоуправа на том пољу", подвукао је Кривокапић у разговору за МОНДО.

Коментари / 0

Оставите коментар