EP - vaterpolo: Da i ovo zlato sija uz osmjehe ''delfina''!

Evropsko prvenstvo u Beogradu počinje jako brzo, za nekoliko nedelja. Spremne su medalje, a uskoro će biti spremna i Kombank arena.

Ostali sportovi 15.12.2015 | 15:00
EP - vaterpolo: Da i ovo zlato sija uz osmjehe ''delfina''!

Još samo 26 dana do početka Evropskog prvenstva u vaterpolu i velikog spektakla prve večeri: Srbija - Hrvatska u Kombank areni.

U trofejnoj sali Kuće vaterpola, u ponedeljak su prvi put javno predstavljene zlatne, srebrne i bronzane medalje. Naravno, nadamo se da će najsjajnija, zajedno sa peharom, i u januaru biti namenjena našim delfinima i da će ostati u Srbiji.

Ekipa Dejana Savića dvostruki je uzastopni šampion kontinenta i aktuelni vladar Evrope, kao i svega ostalog.

"Odbrojavamo minute, sekunde i sate do najvećeg takmičenja, a nadamo se uspehu i nekoj od medalja. Naravno da bismo bili srećni da i treći put osvojimo zlatnu", poručio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.

Na svečanosti u Smetaninoj ulici bile su prisutne i reprezentativke Srbije, koje će prvi put nastupiti na ovako velikom takmičenju.

"Od njih ne očekujemo rezultat, već samo da daju sve od sebe", rekao je prvi čovek srpskog vaterpola.

Naravno, najveća pažnja usmerena je ipak ka vaterpolistima, kojima će u Grupi B rivali biti i Francuska i Malta.

Dok uveliko traje prodaja karata, mnogima i dalje nije jasno kako će se vaterpolo igrati u Areni.

"Taj deo jeste mnogima jako zanimljiv i zaista očekujemo spektakl i pune tribine. Što se tiče tehničkog dela, sarađujemo sa firmom koja je postavljala bazene čak i na parking mestima, što je iskustvo sa zadnjeg prvenstva i uvereni smo da će sve proteći odlično", rekao je Krivokapić.

Sa sportske strane, nije potrebno isticati da je zlato na početku olimpijske godine velika želja svih u Srbiji. Da li će biti moguće, iz takmičarskog aspekta, ikad ponoviti zlatom uokvirenu 2015?

"Ova godina nam je donela najveći uspeh u istoriji. Osvajali smo zlata na svim takmičenjima, od seniorskih do najmlađih i nismo dali nikome ni da u mladim konkurencijama bude ispred nas. To je sve posledica teškog rada, kao i dobrog vođenja VSS. Za kratko vreme uneli smo jedinstvo i verujem da su uspesi pred nama".

Nažalost, dok reprezentacija niže pobede, srpski klupski vaterpolo je u jako teškoj situaciji. Da li bi organizacija Evropskog prvenstva u našoj zemlji mogla da promeni nešto na bolje i za Partizan, Radnički, Zvezdu, Vojvodinu i sve druge klubove?

"Nadam se. Nadam se da će lokalna samouprava pokazati više sluha i pomoći klubovima. Već imamo ove godine dva ugašena ženska kluba, ŽVK Bečej i ŽVK Partizan i stanje i u najvećim klubovima je takvo da se čini da će uskoro igrati samo deca. Zaista očekujem pomoć samouprava na tom polju", podvukao je Krivokapić u razgovoru za MONDO.

Komentari / 0

Ostavite komentar