Анализа: Демонстрација морала или преврат у Партизану?!

Иако се у првим сатима након болног пораза Партизана од Аугзбурга у Хумској чинило да ће црно-беле фотеље попунити неки нови људи, можда се то ипак не деси.

Фудбал 16.12.2015 | 00:00
Анализа: Демонстрација морала или преврат у Партизану?!

Најављене оставке свих чланова Управног одбора ФК Партизан и председника Зорана Поповића су више покушај преврата унутар клуба него морални чин, могло би се закључити пет дана после дебакла 'црно-белих' у последњој утакмици у Лиги Европе.

Милош Вазура, једини члан досадашње 'владе' у Хумској, остао је у клубу а чини се да се, са Новаком Недићем, последњих месеци слабије присутним у Хумској, спрема да преузме власт.

Вазура је свој останак у изјави за Блиц јутро после пораза од Аугсбурга објаснио "спремношћу да се бори до краја", а после тога процедуром.

"Оставке су поднете и то је колективно учинио Управни одбор. Скупштина клуба биће заказана у наредних 30 дана. На челу клуба у техничком мандату бићу ја", рекао је после тога Вазура Тањугу.

Са друге стране, председник у оставци Зоран Поповић, изјавио је да је он тај који ће руководити клубом до нове Скупштине и избора.

"До доласка нове управе ја ћу руководити клубом, јер је то нормалан принцип функционисања у оваквим ситуацијама. Поднећу финансијски извештај на седници Скупштине и онда ће сходно процедури доћи до расправе о мом и разрешењу комплетног Управног одбора у оставци," рекао је Поповић.

Јасно је да у Партизану постоје две фракције, нејасно је ко има озбиљнију подршку.

Када су долазили клуб знало се да је Новак Недић генерални секретар Владе Србије, Милош Вазура његов пријатељ који је радио у Министарству правде, а Зоран Поповић је само понављао да "има подршку са најважније стране", не објаснивши на кога мисли.

У то време, пре годину дана, наступали су као складан тим а ни у међувремену није било иступа у јавности који би потврдили постојање више струја.

Потпредседници Милорад Вучелић и Војкан Недић су, тврде упућени, на различитим странама а није тешко наслутити ко је на којој.

Жарко Зечевић, многи бивши фудбалери и тренери Партизана учествовали су у изборима или ушли у сазив Скупштине клуба пре годину дана и подржали Поповића и Управни одбор, за сада се не изјашњавају.

Новак Недић је, тврде добро упућени у ситуацију у клубу, контактирао са Савом Милошевићем коме је понуђена функција у клубу, највероватније председничка, други "адут" те стране могли би бити добри односи са делом навијача који имају контролу над јужном трибином.

Партизан је, после 21 кола Суперлиге Србије, практично отписан у борби за титулу првака, у Лиги Европе је имао прилику да се пласира у други круг али и стао у групној фази, као и још пет пута у последњих седам година, што спортски резултат претходне управе не чини импресивним.

Финансијски извештај на крају године показаће какав је пословни биланс људи који су водили Партизан у последњих годину дана али би све сем смањивања дуга који су затекли било равно сензацији.

Од учешћа у европским куповима зарада је између пет и шест милиона евра, трансфер Шкулетића донео је три, новац од одласка Митровића у Њукасл још најмање два милиона евра.

С обзиром на чињеницу да су из клуба, од доласка Поповића, Вучелића, Недића и Вазуре, отишли и Данко Лазовић, Бранко Илић и Никола Дринчић, а довођени слободни играчи за које су људи из Хумске тврдили да нису скупи, било би очекивано да на том плану рад људи који су водили Партизан буде успешнији.

Коментари / 0

Оставите коментар