НФЛ: Моћна Каролина 13-0, 51 поен Јагуарса, Петриотси доминантни, Пекерси се мучили!

Тринаести узастопни тријумф Каролине, убедљиве победе Сијетла и Џексонвила, те славље Питсбурга у Синсинатију, обележили су недељне мечеве 14. викенда НФЛ. Убедљива победа Њу Ингланда, тесна Грин Беја, те неочекиван Оукленда, закључили су недељни програм 14. викенда НФЛ-а.

Остали спортови 14.12.2015 | 19:00
НФЛ: Моћна Каролина 13-0, 51 поен Јагуарса, Петриотси доминантни, Пекерси се мучили!

Каролина је до 13-0 стигла демолиравши Атланту 38:0, уз пет тачдауна Кема Њутна, што јој је донело и предност домаћег терена у плеј-офу.

Питсбург је искористио повреде кључних играча Бенгалса и славио у Синсинатију 33:20 у дивизијском дербију. Џексонвил је декласирао Индијанаполис 51:16, док је Расел Вилсон предводио Сијетл до 35:6 у Балтимору.

Вашингтон је задржао прво место у конференцији победом у Чикагу 24:21, упркос слављу Филаделфије над Бафалом 23:20. То су искористили Њујорк Џетси победом над Тенесијем 30:8, а Канзас Сити је још једном дивизијском дербију надиграо Сан Дијего 10:3.

Њу Орлеанс је упропастио Тампа Беју борбу за вајлд-кард тријумфом 24:17 на Флориди, а у дуелима отписаних Кливленд је савладао Сан Франциско 24:10, а Сент Луис екипу Детроита 21:14.

Импресивна прва четвртина (21:0) донела је Пантерсима 17. узастопну победу у последње две регуларне сезоне. Кем Њутон је опет одиграо на МВП нивоу са 265 јарди и три тачдауна, што је донело Пантерсима прво место у лиги пред плеј-оф.

Њутон је у првом периоду два пута проналазио Теда Гина Џуниора, те уз трчање Џонатана Стјуарта већ после 15 минута сломио Атланту, чији квортербек Мет Рајан није имао мира од дефанзивне линије Пантерса, која га је пет пута обарала, уз четири освојене лопте.

Вилсон је бацио пет тачдаун пасова за убедљив тријумф Сихокса у Балтимору, који је умрљала повреда ранинбека Томаса Роулса, који је завршио сезону због сломљеног скочног зглоба. Три тачдауна ухватио је Даг Болдвин, а два Тајлер Локет.

Блистала је и одбрана Сихокса која није дозволила тачдаун Рејвенсима, који су освојили тек 28 јарди трчање, изгубивши и две лопте. Сијетл је шестом победом у последњих седам мечева стигао до “вајлд-кард” позиције.

Стилерси су остали у игри за плеј-оф слављем на терену великог ривала Синсинатија. Преломни тренутак меча догодио се у првом полувремену када је квотрербек Бенгалса Енди Далтон покушао да обори ривала након интерсепшна, те сломио палац. Деанђело Вилијамс је истрчао два тачдауна и помогао Стилерсима да оборе клупски рекорд са пет узастпних мечева на којима су постигли више од 30 поена.

Након 16 узастопних победа у дивизији Север у АФЦ конференцији, Индијанаполис Колтси су поражени. Разбио их је Блејк Бортлес са три бачена и једним истрчаним тачдауном, све у другом полувремену за 51 поен Џексонвила.

Јагуарси су први пут од 2011. године поентирали преко напада, одбране и специјалног тима. Тим је окончана најдужа непобедивост једног тима у дивизији у историји НФЛ-а.

Након импресивног преокрета против Њу Ингланда, Филаделфија је славила још једну драматичну победу. Кејлеб Старџис је погодио филд-гол три и по минута пре краја, а Ед Рејнолдс је пресекао пас Тајрода Тејлора у последњем минуту, за победу над Бафалом.

Кирк Казинс је бацио 300 јарди и тачдаун за славље Вашингтона у Чикагу, па се чека одговор Њујорк Џајантса на ове тријумфе ривала са Истока НФЦ-а. Три тима су ушла изједначена у овај викенд.

Први пут после четири године Џетси су везали три победе, што их је вратило у борбу за плеј-оф. Рајан Фицпатрик је бацио три тачдауна против Тенесија.

Убедљива победа Њу Ингланда, тесна Грин Беја, те неочекиван Оукленда, закључили су недељни програм 14. викенда НФЛ-а.

Петриотси су доминатном игром славили у Хјустону 27:6 против Тексанса и званично обезбедили место у плеј-офу.

Пекерси су тек у другом полувремену успели да сломе неубедљиви Далас са 28:7 на Лембо филду, док је Оукленд сјајном одбраном славио у Денверу 15:12, после више од четири године немоћи у Колораду.

Роб Гронковски се вратио на терен и одмах постигао тачдаун за Њу Ингланд Петриотсе који су окончали низ од два пораза. Том Брејди је бацио 226 јарди и још један ТД, до Кишона Мартина.

Меч су преломили у првом полувремену са 17:6, у наставку су имали знатно више проблема приликом освајања терена, али је одбрана натерала квортербека Тексанса Брајан Хојера на неколико грешака.

Хојер је пет пута обаран, а десетак минута пре краја је доживео и благи потрес мозга. Посебно га је "малтретирао" Џабал Шерд који га је два пута обарао у другом делу меча.

Пекерси су славили други пут у низу и искористили пораз Минесоте, па сада имају победу више од ривала у борби за освајање дивизије Север у НФЦ-у.

Далас је дуго одолевао на Лембо филду, али напад под вођством Мета Касела и Деза Брајанта није успео да испрати одбрану, која је на крају сама посрнула, те је домаћин у финишу преломио меч.

Посебно се истакао Еди Лејси са 124 јарде и тачдауном, док је по један истрчао и ухватио Џејмс Старкс. Арон Роџерс је бацио 218 јарди и два тачдауна.

Пораз је Каубојсе удаљио из борбе за плеј-оф, јер сада заостају две победе за Вашингтоном и Филаделфијом, с којима ће борби за наставак сезоне покушати да наставе Џајантси, који гостују Мајамију у последњем мечу недеље.

Калил Мек је пет пута обарао Брока Освејлера, укључујући једном и у енд-зони за "сејфти" Рејдерса, који су изненадили у Колораду.

То је искористио Дерек Кар те након очајног првог полувремена бацио два тачдауна за шесту победу свог тима, прву над Бронкосима од септембра 2011. године.

Рејдерси су имали чак -12 јарди у првом делу, што је најгори учинак у полувремену једног тима који је победио у последњих 25 година.

Бронкоси су водили 12:0 на великој паузи, да би уследиле велике грешке хватача, две лопте је испустио Демаријус Томас, једну у енд-зони, а један напад је упропастио Вернон Дејвис.

С друге стране, Сет Робертс и Михал Ривера су добро пратили пробуђеног Кара те донели преокрет у року од десетак минута.

НФЛ, 14. викенд:
Денвер – Оукленд 12:15
Грин Беј – Далас 28:7
Хјустон – Њу Ингланд 6:27

Недеља:
Балтимор – Сијетл 6:35
Каролина – Атланта 38:0
Чикаго – Вашингтон 21:24
Синсинати – Питсбург 20:33
Кливленд – Сан Франциско 24:10
Џексонвил – Индијанаполис 51:16
Канзас Сити – Сан Дијего 10:3
НY Џетс – Тенеси 30:8
Филаделфија – Бафало 23:20
Сент Луис – Детроит 21:14
Тампа Беј – Њу Орлеанс 17:24

Петак:
Аризона – Минесота 23:20

Среда:
02:30 Мајами – НY Џајантс

Америчка фудбалска конференција:
Исток: Њу Ингланд 11/2, НY Џетс 8/5, Бафало 6/7, Мајами 5/7
Север: Синсинати 10/3, Питсбург 8/5, Балтимор 4/9, Кливленд 3/11
Југ: Индијанаполис 6/7, Хјустон 6/7, Џексонвил 5/8, Тенеси 3/10
Запад: Денвер 10/3, Канзас Сити 8/5, Оукленд 6/7, Сан Дијего 3/10

Национална фудбалска конференција:
Исток: Вашингтон 6/7, Филаделфија 6/7, НY Џајантс 5/7, Далас 4/9
Север: Грин Беј 9/4, Минесота 8/5, Чикаго 5/8, Детроит 4/9
Југ: Каролина 13/0, Тампа Беј 6/7, Атланта 6/7, Њу Орлеанс 5/8
Запад: Аризона 11/2, Сијетл 8/5, Сент Луис 5/8, Сан Франциско 4/9

Плеј-оф трка:
АФЦ: Њу Ингланд, Синсинати – Денвер, Индијанаполис, Канзас Сити, НY Џетс
НФЦ: Каролина, Аризона – Грин Беј, Вашингтон, Сијетл, Минесота

Коментари / 0

Оставите коментар