NFL: Moćna Karolina 13-0, 51 poen Jaguarsa, Petriotsi dominantni, Pekersi se mučili!

Trinaesti uzastopni trijumf Karoline, ubedljive pobede Sijetla i Džeksonvila, te slavlje Pitsburga u Sinsinatiju, obeležili su nedeljne mečeve 14. vikenda NFL. Ubedljiva pobeda Nju Inglanda, tesna Grin Beja, te neočekivan Ouklenda, zaključili su nedeljni program 14. vikenda NFL-a.

Ostali sportovi 14.12.2015 | 19:00
NFL: Moćna Karolina 13-0, 51 poen Jaguarsa, Petriotsi dominantni, Pekersi se mučili!

Karolina je do 13-0 stigla demoliravši Atlantu 38:0, uz pet tačdauna Kema Njutna, što joj je donelo i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Pitsburg je iskoristio povrede ključnih igrača Bengalsa i slavio u Sinsinatiju 33:20 u divizijskom derbiju. Džeksonvil je deklasirao Indijanapolis 51:16, dok je Rasel Vilson predvodio Sijetl do 35:6 u Baltimoru.

Vašington je zadržao prvo mesto u konferenciji pobedom u Čikagu 24:21, uprkos slavlju Filadelfije nad Bafalom 23:20. To su iskoristili Njujork Džetsi pobedom nad Tenesijem 30:8, a Kanzas Siti je još jednom divizijskom derbiju nadigrao San Dijego 10:3.

Nju Orleans je upropastio Tampa Beju borbu za vajld-kard trijumfom 24:17 na Floridi, a u duelima otpisanih Klivlend je savladao San Francisko 24:10, a Sent Luis ekipu Detroita 21:14.

Impresivna prva četvrtina (21:0) donela je Pantersima 17. uzastopnu pobedu u poslednje dve regularne sezone. Kem Njuton je opet odigrao na MVP nivou sa 265 jardi i tri tačdauna, što je donelo Pantersima prvo mesto u ligi pred plej-of.

Njuton je u prvom periodu dva puta pronalazio Teda Gina Džuniora, te uz trčanje Džonatana Stjuarta već posle 15 minuta slomio Atlantu, čiji kvorterbek Met Rajan nije imao mira od defanzivne linije Pantersa, koja ga je pet puta obarala, uz četiri osvojene lopte.

Vilson je bacio pet tačdaun pasova za ubedljiv trijumf Sihoksa u Baltimoru, koji je umrljala povreda raninbeka Tomasa Roulsa, koji je završio sezonu zbog slomljenog skočnog zgloba. Tri tačdauna uhvatio je Dag Boldvin, a dva Tajler Loket.

Blistala je i odbrana Sihoksa koja nije dozvolila tačdaun Rejvensima, koji su osvojili tek 28 jardi trčanje, izgubivši i dve lopte. Sijetl je šestom pobedom u poslednjih sedam mečeva stigao do “vajld-kard” pozicije.

Stilersi su ostali u igri za plej-of slavljem na terenu velikog rivala Sinsinatija. Prelomni trenutak meča dogodio se u prvom poluvremenu kada je kvotrerbek Bengalsa Endi Dalton pokušao da obori rivala nakon intersepšna, te slomio palac. Deanđelo Vilijams je istrčao dva tačdauna i pomogao Stilersima da obore klupski rekord sa pet uzastpnih mečeva na kojima su postigli više od 30 poena.

Nakon 16 uzastopnih pobeda u diviziji Sever u AFC konferenciji, Indijanapolis Koltsi su poraženi. Razbio ih je Blejk Bortles sa tri bačena i jednim istrčanim tačdaunom, sve u drugom poluvremenu za 51 poen Džeksonvila.

Jaguarsi su prvi put od 2011. godine poentirali preko napada, odbrane i specijalnog tima. Tim je okončana najduža nepobedivost jednog tima u diviziji u istoriji NFL-a.

Nakon impresivnog preokreta protiv Nju Inglanda, Filadelfija je slavila još jednu dramatičnu pobedu. Kejleb Stardžis je pogodio fild-gol tri i po minuta pre kraja, a Ed Rejnolds je presekao pas Tajroda Tejlora u poslednjem minutu, za pobedu nad Bafalom.

Kirk Kazins je bacio 300 jardi i tačdaun za slavlje Vašingtona u Čikagu, pa se čeka odgovor Njujork Džajantsa na ove trijumfe rivala sa Istoka NFC-a. Tri tima su ušla izjednačena u ovaj vikend.

Prvi put posle četiri godine Džetsi su vezali tri pobede, što ih je vratilo u borbu za plej-of. Rajan Ficpatrik je bacio tri tačdauna protiv Tenesija.

Ubedljiva pobeda Nju Inglanda, tesna Grin Beja, te neočekivan Ouklenda, zaključili su nedeljni program 14. vikenda NFL-a.

Petriotsi su dominatnom igrom slavili u Hjustonu 27:6 protiv Teksansa i zvanično obezbedili mesto u plej-ofu.

Pekersi su tek u drugom poluvremenu uspeli da slome neubedljivi Dalas sa 28:7 na Lembo fildu, dok je Ouklend sjajnom odbranom slavio u Denveru 15:12, posle više od četiri godine nemoći u Koloradu.

Rob Gronkovski se vratio na teren i odmah postigao tačdaun za Nju Ingland Petriotse koji su okončali niz od dva poraza. Tom Brejdi je bacio 226 jardi i još jedan TD, do Kišona Martina.

Meč su prelomili u prvom poluvremenu sa 17:6, u nastavku su imali znatno više problema prilikom osvajanja terena, ali je odbrana naterala kvorterbeka Teksansa Brajan Hojera na nekoliko grešaka.

Hojer je pet puta obaran, a desetak minuta pre kraja je doživeo i blagi potres mozga. Posebno ga je "maltretirao" Džabal Šerd koji ga je dva puta obarao u drugom delu meča.

Pekersi su slavili drugi put u nizu i iskoristili poraz Minesote, pa sada imaju pobedu više od rivala u borbi za osvajanje divizije Sever u NFC-u.

Dalas je dugo odolevao na Lembo fildu, ali napad pod vođstvom Meta Kasela i Deza Brajanta nije uspeo da isprati odbranu, koja je na kraju sama posrnula, te je domaćin u finišu prelomio meč.

Posebno se istakao Edi Lejsi sa 124 jarde i tačdaunom, dok je po jedan istrčao i uhvatio Džejms Starks. Aron Rodžers je bacio 218 jardi i dva tačdauna.

Poraz je Kaubojse udaljio iz borbe za plej-of, jer sada zaostaju dve pobede za Vašingtonom i Filadelfijom, s kojima će borbi za nastavak sezone pokušati da nastave Džajantsi, koji gostuju Majamiju u poslednjem meču nedelje.

Kalil Mek je pet puta obarao Broka Osvejlera, uključujući jednom i u end-zoni za "sejfti" Rejdersa, koji su iznenadili u Koloradu.

To je iskoristio Derek Kar te nakon očajnog prvog poluvremena bacio dva tačdauna za šestu pobedu svog tima, prvu nad Bronkosima od septembra 2011. godine.

Rejdersi su imali čak -12 jardi u prvom delu, što je najgori učinak u poluvremenu jednog tima koji je pobedio u poslednjih 25 godina.

Bronkosi su vodili 12:0 na velikoj pauzi, da bi usledile velike greške hvatača, dve lopte je ispustio Demarijus Tomas, jednu u end-zoni, a jedan napad je upropastio Vernon Dejvis.

S druge strane, Set Roberts i Mihal Rivera su dobro pratili probuđenog Kara te doneli preokret u roku od desetak minuta.

NFL, 14. vikend:
Denver – Ouklend 12:15
Grin Bej – Dalas 28:7
Hjuston – Nju Ingland 6:27

Nedelja:
Baltimor – Sijetl 6:35
Karolina – Atlanta 38:0
Čikago – Vašington 21:24
Sinsinati – Pitsburg 20:33
Klivlend – San Francisko 24:10
Džeksonvil – Indijanapolis 51:16
Kanzas Siti – San Dijego 10:3
NY Džets – Tenesi 30:8
Filadelfija – Bafalo 23:20
Sent Luis – Detroit 21:14
Tampa Bej – Nju Orleans 17:24

Petak:
Arizona – Minesota 23:20

Sreda:
02:30 Majami – NY Džajants

Američka fudbalska konferencija:
Istok: Nju Ingland 11/2, NY Džets 8/5, Bafalo 6/7, Majami 5/7
Sever: Sinsinati 10/3, Pitsburg 8/5, Baltimor 4/9, Klivlend 3/11
Jug: Indijanapolis 6/7, Hjuston 6/7, Džeksonvil 5/8, Tenesi 3/10
Zapad: Denver 10/3, Kanzas Siti 8/5, Ouklend 6/7, San Dijego 3/10

Nacionalna fudbalska konferencija:
Istok: Vašington 6/7, Filadelfija 6/7, NY Džajants 5/7, Dalas 4/9
Sever: Grin Bej 9/4, Minesota 8/5, Čikago 5/8, Detroit 4/9
Jug: Karolina 13/0, Tampa Bej 6/7, Atlanta 6/7, Nju Orleans 5/8
Zapad: Arizona 11/2, Sijetl 8/5, Sent Luis 5/8, San Francisko 4/9

Plej-of trka:
AFC: Nju Ingland, Sinsinati – Denver, Indijanapolis, Kanzas Siti, NY Džets
NFC: Karolina, Arizona – Grin Bej, Vašington, Sijetl, Minesota

Komentari / 0

Ostavite komentar