Нови инцидент: Руски брод "отјерао" турски

Ракетни носач руске морнарице и чамац обалске страже морали су да "интервенишу" након што је трговачки брод са заставом Турске, "ометао" руске бродове, пише РТ.

Свијет 14.12.2015 | 13:28
Нови инцидент: Руски брод "отјерао" турски

Руска мрежа јавља да су ометани бродови били део руског конвоја који је премештао две нафтне платформе на нове локације у руским територијалним водама.

Нафтне платформе су на крају безбедно достављене на предвиђену локацију, наводи се у саопштењу компаније "Черноморњефтегаз".

"Кршећи прописе за спречаваје судара и општеприхваћене конвенције пловидбе, турско пловило се није склонило са пута конвоја. Оно је пришло са стране и покушало да препречи пут, чиме је изазвало прилику да дође до судара", наводи се у саопштењу "Черноморњефтегаза".

Та компанија је додала и да капетан турског пловила није одговарао на вишеструке позиве капетана руског брода путем радио везе.

То је други поморски инцидент између Русије и Турске у само два дана, пошто је посада руског разарача "Сметливи" јуче наводно била приморана да користи ватрено оружје да би спречила судар са турским рибарским бродом у Егејском мору.

Подсетимо, турска страна је демантовала да се тако нешто догодило.

Обе вести стижу десетак дана након што је војска Турске оборила војни руски авион, што је додатно затегло односе између две земље.

Извор: Б92

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сарајлија

14.12.2015 12:35

Што се фино не напише - руска крстарица отјерала турски рибарски брод.То није никакав проблем урадити и кад буде обрнут случај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

биби

14.12.2015 15:00

Па који нормалан капетан рибар иде у сусрет крстарици?

Name

ха,ха,ха...

14.12.2015 18:06

А који ће ђаво та крстарица на мјестима на којима се лови риба,у турским водама,далеко од Русије? Значи,крив је човјек који баш на том мјесту правио башту ако му улети камион у њу?

Name

Хм

14.12.2015 12:58

Турска се баш заиграла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.12.2015 13:24

Турци играју провидну игру. Изазивају Русе да реагују да би им формално објавили рат и забранили пролаз између Босфора и Дарданела. Ваљда нису толико глупи да не знају да ако изазову руску реакцију да ће она бити обимна.Неће њих НАТО бранити ни у сну, само ће им амери продавати оружје да им отму оно што су зарадили од ИД крадене нафте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

14.12.2015 13:55

Људи какве су ово глупости. Сензационални наслови,отјерали цивилни брод,рибарски брод. Руси немају паметнија посла него да пису овакве ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

14.12.2015 16:02

Руси су почели копирати американце. Турски рибарски брод није ушао у руске воде да лови рибу него је обратно, али може им се. Само докле...?