Novi incident: Ruski brod "otjerao" turski

Raketni nosač ruske mornarice i čamac obalske straže morali su da "intervenišu" nakon što je trgovački brod sa zastavom Turske, "ometao" ruske brodove, piše RT.

Svijet 14.12.2015 | 13:28
Novi incident: Ruski brod "otjerao" turski

Ruska mreža javlja da su ometani brodovi bili deo ruskog konvoja koji je premeštao dve naftne platforme na nove lokacije u ruskim teritorijalnim vodama.

Naftne platforme su na kraju bezbedno dostavljene na predviđenu lokaciju, navodi se u saopštenju kompanije "Černomornjeftegaz".

"Kršeći propise za sprečavaje sudara i opšteprihvaćene konvencije plovidbe, tursko plovilo se nije sklonilo sa puta konvoja. Ono je prišlo sa strane i pokušalo da prepreči put, čime je izazvalo priliku da dođe do sudara", navodi se u saopštenju "Černomornjeftegaza".

Ta kompanija je dodala i da kapetan turskog plovila nije odgovarao na višestruke pozive kapetana ruskog broda putem radio veze.

To je drugi pomorski incident između Rusije i Turske u samo dva dana, pošto je posada ruskog razarača "Smetlivi" juče navodno bila primorana da koristi vatreno oružje da bi sprečila sudar sa turskim ribarskim brodom u Egejskom moru.

Podsetimo, turska strana je demantovala da se tako nešto dogodilo.

Obe vesti stižu desetak dana nakon što je vojska Turske oborila vojni ruski avion, što je dodatno zateglo odnose između dve zemlje.

Izvor: B92

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

sarajlija

14.12.2015 12:35

Što se fino ne napiše - ruska krstarica otjerala turski ribarski brod.To nije nikakav problem uraditi i kad bude obrnut slučaj.

ODGOVORITE
Name

bibi

14.12.2015 15:00

Pa koji normalan kapetan ribar ide u susret krstarici?

Name

ha,ha,ha...

14.12.2015 18:06

A koji će đavo ta krstarica na mjestima na kojima se lovi riba,u turskim vodama,daleko od Rusije? Znači,kriv je čovjek koji baš na tom mjestu pravio baštu ako mu uleti kamion u nju?

Name

Hm

14.12.2015 12:58

Turska se baš zaigrala.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

14.12.2015 13:24

Turci igraju providnu igru. Izazivaju Ruse da reaguju da bi im formalno objavili rat i zabranili prolaz između Bosfora i Dardanela. Valjda nisu toliko glupi da ne znaju da ako izazovu rusku reakciju da će ona biti obimna.Neće njih NATO braniti ni u snu, samo će im ameri prodavati oružje da im otmu ono što su zaradili od ID kradene nafte.

ODGOVORITE
Name

Zero

14.12.2015 13:55

Ljudi kakve su ovo gluposti. Senzacionalni naslovi,otjerali civilni brod,ribarski brod. Rusi nemaju pametnija posla nego da pisu ovakve stvari.

ODGOVORITE
Name

xy

14.12.2015 16:02

Rusi su počeli kopirati amerikance. Turski ribarski brod nije ušao u ruske vode da lovi ribu nego je obratno, ali može im se. Samo dokle...?