Излазак из ЕУ ће угрозити кредитни рејтинг

Бонитетна агенција "Стандард и Пурс" упозорили су данас Велику Британију да ће евентуални излазак из ЕУ утицати на кредитни рејтинг троструког "А минус".

Свијет 12.12.2015 | 12:52
Излазак из ЕУ ће угрозити кредитни рејтинг

"Стандард и пурс" једина кредитна агенција код које Британија има рејтинг "троструког А минус", и даље је задржала ту оцјену уз негативне изгледе због несигурности у исход предстојећег референдума о чланству у ЕУ.

"Према нашем мишљењу, могућност да Британија изађе из ЕУ као последица планираног референдума, представља ризик по економију те земље", истиче се у саопштењу бонитетне агенције.

Почетком прошлог месеца, британски премијер Дејвид Камерон покренуо је напоре за реформе ЕУ пред одржавање референдума о томе да ли Британија треба да остане у саставу европског блока.

Камерон је обећао да ће референдум бити одржан до краја 2017. године.

Резултати већине анкета показују да је у британској јавности већа подршка за останак у ЕУ, али се разлика непрестано смањује.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

13.12.2015 03:34

Ђаво се плаши да Британци својим изласком из ЕУ не сруше његово европско царство зато измишља преко слуга својих разне лажи. НЕ БОЈТЕ СЕ БРИТАНЦИ. АКО ПАМЕТИ ИМАТЕ НА РЕФЕРЕНДУМУ ЋЕТЕ ГЛАСАТИ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ ЕУ КОЈА ОДУЗИМА ВАШУ ПОЗНАТУ БРИТАНСКУ СЛОБОДУ И РУШИ ВАШУ НЕЗАВИСНОСТ!

ОДГОВОРИТЕ