Izlazak iz EU će ugroziti kreditni rejting

Bonitetna agencija "Standard i Purs" upozorili su danas Veliku Britaniju da će eventualni izlazak iz EU uticati na kreditni rejting trostrukog "A minus".

Svijet 12.12.2015 | 12:52
Izlazak iz EU će ugroziti kreditni rejting

"Standard i purs" jedina kreditna agencija kod koje Britanija ima rejting "trostrukog A minus", i dalje je zadržala tu ocjenu uz negativne izglede zbog nesigurnosti u ishod predstojećeg referenduma o članstvu u EU.

"Prema našem mišljenju, mogućnost da Britanija izađe iz EU kao posledica planiranog referenduma, predstavlja rizik po ekonomiju te zemlje", ističe se u saopštenju bonitetne agencije.

Početkom prošlog meseca, britanski premijer Dejvid Kameron pokrenuo je napore za reforme EU pred održavanje referenduma o tome da li Britanija treba da ostane u sastavu evropskog bloka.

Kameron je obećao da će referendum biti održan do kraja 2017. godine.

Rezultati većine anketa pokazuju da je u britanskoj javnosti veća podrška za ostanak u EU, ali se razlika neprestano smanjuje.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

13.12.2015 03:34

Ђаво се плаши да Британци својим изласком из ЕУ не сруше његово европско царство зато измишља преко слуга својих разне лажи. НЕ БОЈТЕ СЕ БРИТАНЦИ. АКО ПАМЕТИ ИМАТЕ НА РЕФЕРЕНДУМУ ЋЕТЕ ГЛAСАТИ ЗА ИЗЛАЗАК ИЗ ЕУ КОЈА ОДУЗИМА ВАШУ ПОЗНАТУ БРИТАНСКУ СЛОБОДУ И РУШИ ВАШУ НЕЗАВИСНОСТ!

ODGOVORITE