Црна Гора уводи јаче санкције Русији!

Влада Црне Горе је донела Предлог одлуке о увођењу међународних рестриктивних мера утврђених одлукама Савета Европске уније у односу на, како се наводи, деловања која подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине.

Свијет 11.12.2015 | 22:50
Црна Гора уводи јаче санкције Русији!

„Овом одлуком уводе се међународне рестриктивне мјере у односу на дјеловања која подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине, које су утврђене одлукама Савјета Европске уније, којима се Црна Гора придружила, у складу са вањскополитичким приоритетом усаглашавања са Европском унијом, у области заједничке вањске и безбједносне политике„, наводи се у Предлогу одлуке црногорске Владе,а преноси ЦДМ.

Тако се ограничава улазак на територију Црне Горе физичким лицима која су одговорна за активно подржавање или спровођење активности или политика које подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност, односно стабилност или безбједност у Украјини, или која ометају рад међународних организација у Украјини, као и физичким лицима повезаним са њима.

Улазак у нашу земљу забрањује се и лицима која активно пружају материјалну или финансијску подршку руским доносиоцима одлука или имају користи од руских доносиоца одлука који су одговорни за, како се наводи, анексију Крима или дестабилизацију источне Украјине, али и онима који руководе трансакцијама са, како се оцјењује, сепаратистичким групама у украјинској регији Донбас.
Такође, ограничава се располагање средствима и имовином која су у власништву, државини или под контролом: физичких лица одговорних за дјеловања и политике којима се подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност, односно стабилност или безбједност у Украјини, или која ометају рад међународних организација у Украјини, као и физичких или правних лица, односно других субјеката и тијела повезаних са њима.

Забрана важи и за физичка или правна лица, односно друге субјекте или тијела која активно пружају материјалну и финансијску подршку руским доносиоцима одлука или имају корист од руских доносиоца одлука који су одговорни за анексију Крима или дестабилизацију источне Украјине; или физичких или правних лица, односно других субјеката или тијела која обављају трансакције са, како се наводи, сепаратистичким групама у украјинској регији Донбас.

Извор: ин4с Фото: АП

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Црни Груја

11.12.2015 22:10

Ови Црнохорци су смешнији од цртаног филма. Шака јада нерадника убоди санкције Русији. Има ли у Црној Гори ико нормалан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре црна гуја

12.12.2015 05:26

Ви људи мрзите све што није " српско" а и више, срамота.

Name

Краљ Никола

11.12.2015 22:12

Овај ако се јаче напне да прне, добиће брух.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

11.12.2015 22:16

Данашњи црногорци нису више СРБи који су побијени већ највећим својим дијелом духовна дјеца црногорске усташе Секуле Дрљевића и биолошка дјеца незнани комунистички јунака. Зато се нетреба од РАСРБЉЕНИХ црногораца, македонаца и босанац или бошњака никаквом добру надати. ТО ЈЕ ДОМАЋА ГУБА КОЈУ ТРЕБА ТРЕБИТИ ИЗ ТОРА СВОГА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцко09

11.12.2015 22:20

Ови Монтенигерси су стварно смијесни, прави циркус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тамо амо

11.12.2015 23:15

Тебе је Хасим Таци вец анектирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

11.12.2015 23:41

Бозе помози му не зна ста ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сцг

12.12.2015 00:03

Правице они русе од блата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путин

12.12.2015 00:10

Немој Мило Тацхија ти! Јос ако нас ти оставис ми смо пропали и онда цемо ти морати закуцати на врата! Немој Мило све ти зиво и здраво било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.12.2015 00:28

Каква јађо држава, ако човјек попије 5 пива може вас препишати одједном. Мањи сте од просјечног парка у Москви. Ко ће теби доћи кретенчино? Опет си се нашмркао бјелог па булазниш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.12.Децембар 2015

12.12.2015 05:21

Јаке ми државе. Што је правих Црногораца живе у Србији. Питаћу Ђукановића кад му почну Шиптари цепати силну државу,остаће му само, Никшић.Питам,Ђукановића кад уводи санкције Русији зарад Украјине,засто призна Шиптаре на,Косову кад зна да Косово спада под суверену Србију. Игра се са Русијом, а доћиће време да ће клечати пред Русима. Њега ће његов народ обесити да виси уместо НАТО заставе. Откако знам за Црну Гору већл изрод није се могао родити да би тако завадио Црногорце са братским народима. НАТО се полако распада. Шта ће ЂУКАНОВИЋ урадити кад буде настао НАТО? Додуше дотле ће Црна Гора бити шиптарска држава. Доћиће Ђукановић памети, али ће бити касно. Издао је сав свој народ зарад његових интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјордје

12.12.2015 10:17

Сто није увео санкције Сиптарима кад су узели Косово од Србије! Сипци једини и гласају за њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниција не гори до зоре

12.12.2015 10:21

Хмм Влада Црне Горе? Велики водја је у стању све да уради да не би морао да одговара на, за њега, непријатна питања јер је свестан последица, које га пре или касније неце заобици.Нема ово никакве везе са ЦГ и са Русијом.Нема за неког политицара ниста горе, него кад му се затресе канабе.Органи једне, назови, дрзаве који своје градјане јуре да згазе, возилом који су (без)правно отели од неког градјанина се морају изјаснити, кога то они својим понасањем стите.Неки се боре за власт да би постали власници а не председници неких дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

12.12.2015 11:08

Ево га нова "фарма" и "велики брат". Велесила Црна Гора и султан Мило бин Кокаин уводе санкције Русији. А до прије 10 година су били у рату са Јапаном?! Сутра це да изврсе инвазију на Кину?! Ех, како је лако кур..ти се лапрдањем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плужине

12.12.2015 17:32

Мило Дјукановић није црногорац. Он је шиптар. Преварио је Црногорце исто као и некад лажни цар Шћепан мали.

ОДГОВОРИТЕ