Crna Gora uvodi jače sankcije Rusiji!

Vlada Crne Gore je donela Predlog odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta Evropske unije u odnosu na, kako se navodi, delovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine.

Svijet 11.12.2015 | 22:50
Crna Gora uvodi jače sankcije Rusiji!

„Ovom odlukom uvode se međunarodne restriktivne mjere u odnosu na djelovanja koja podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, koje su utvrđene odlukama Savjeta Evropske unije, kojima se Crna Gora pridružila, u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetom usaglašavanja sa Evropskom unijom, u oblasti zajedničke vanjske i bezbjednosne politike„, navodi se u Predlogu odluke crnogorske Vlade,a prenosi CDM.

Tako se ograničava ulazak na teritoriju Crne Gore fizičkim licima koja su odgovorna za aktivno podržavanje ili sprovođenje aktivnosti ili politika koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbjednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini, kao i fizičkim licima povezanim sa njima.

Ulazak u našu zemlju zabranjuje se i licima koja aktivno pružaju materijalnu ili finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju koristi od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za, kako se navodi, aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine, ali i onima koji rukovode transakcijama sa, kako se ocjenjuje, separatističkim grupama u ukrajinskoj regiji Donbas.
Takođe, ograničava se raspolaganje sredstvima i imovinom koja su u vlasništvu, državini ili pod kontrolom: fizičkih lica odgovornih za djelovanja i politike kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost, odnosno stabilnost ili bezbjednost u Ukrajini, ili koja ometaju rad međunarodnih organizacija u Ukrajini, kao i fizičkih ili pravnih lica, odnosno drugih subjekata i tijela povezanih sa njima.

Zabrana važi i za fizička ili pravna lica, odnosno druge subjekte ili tijela koja aktivno pružaju materijalnu i finansijsku podršku ruskim donosiocima odluka ili imaju korist od ruskih donosioca odluka koji su odgovorni za aneksiju Krima ili destabilizaciju istočne Ukrajine; ili fizičkih ili pravnih lica, odnosno drugih subjekata ili tijela koja obavljaju transakcije sa, kako se navodi, separatističkim grupama u ukrajinskoj regiji Donbas.

Izvor: in4s Foto: AP

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

11.12.2015 22:10

Ovi Crnohorci su smešniji od crtanog filma. Šaka jada neradnika ubodi sankcije Rusiji. Ima li u Crnoj Gori iko normalan?

ODGOVORITE
Name

re crna guja

12.12.2015 05:26

Vi ljudi mrzite sve što nije " srpsko" a i više, sramota.

Name

Kralj Nikola

11.12.2015 22:12

Ovaj ako se jače napne da prne, dobiće bruh.

ODGOVORITE
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

11.12.2015 22:16

Данашњи црногорци нису више СРБи који су побијени већ највећим својим дијелом духовна дјеца црногорске усташе Секуле Дрљевића и биолошка дјеца незнани комунистички јунака. Зато се нетреба од РАСРБЉЕНИХ црногораца, македонаца и босанац или бошњака никаквом добру надати. ТО ЈЕ ДОМАЋА ГУБА КОЈУ ТРЕБА ТРЕБИТИ ИЗ ТОРА СВОГА!

ODGOVORITE
Name

Vucko09

11.12.2015 22:20

Ovi Montenigersi su stvarno smijesni, pravi cirkus.

ODGOVORITE
Name

tamo amo

11.12.2015 23:15

Tebe je Hasim Taci vec anektirao.

ODGOVORITE
Name

Srbin

11.12.2015 23:41

Boze pomozi mu ne zna sta radi...

ODGOVORITE
Name

scg

12.12.2015 00:03

Pravice oni ruse od blata

ODGOVORITE
Name

Putin

12.12.2015 00:10

Nemoj Milo Tachija ti! Jos ako nas ti ostavis mi smo propali i onda cemo ti morati zakucati na vrata! Nemoj Milo sve ti zivo i zdravo bilo!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.12.2015 00:28

Kakva jađo država, ako čovjek popije 5 piva može vas prepišati odjednom. Manji ste od prosječnog parka u Moskvi. Ko će tebi doći kretenčino? Opet si se našmrkao bjelog pa bulazniš.

ODGOVORITE
Name

Neđo.12.Decembar 2015

12.12.2015 05:21

Jake mi države. Što je pravih Crnogoraca žive u Srbiji. Pitaću Đukanovića kad mu počnu Šiptari cepati silnu državu,ostaće mu samo, Nikšić.Pitam,Đukanovića kad uvodi sankcije Rusiji zarad Ukrajine,zasto prizna Šiptare na,Kosovu kad zna da Kosovo spada pod suverenu Srbiju. Igra se sa Rusijom, a doćiće vreme da će klečati pred Rusima. Njega će njegov narod obesiti da visi umesto NATO zastave. Otkako znam za Crnu Goru većl izrod nije se mogao roditi da bi tako zavadio Crnogorce sa bratskim narodima. NATO se polako raspada. Šta će ĐUKANOVIĆ uraditi kad bude nastao NATO? Doduše dotle će Crna Gora biti šiptarska država. Doćiće Đukanović pameti, ali će biti kasno. Izdao je sav svoj narod zarad njegovih interesa.

ODGOVORITE
Name

djordje

12.12.2015 10:17

Sto nije uveo sankcije Siptarima kad su uzeli Kosovo od Srbije! Sipci jedini i glasaju za njega!

ODGOVORITE
Name

Nicija ne gori do zore

12.12.2015 10:21

Hmm Vlada Crne Gore? Veliki vodja je u stanju sve da uradi da ne bi morao da odgovara na, za njega, neprijatna pitanja jer je svestan posledica, koje ga pre ili kasnije nece zaobici.Nema ovo nikakve veze sa CG i sa Rusijom.Nema za nekog politicara nista gore, nego kad mu se zatrese kanabe.Organi jedne, nazovi, drzave koji svoje gradjane jure da zgaze, vozilom koji su (bez)pravno oteli od nekog gradjanina se moraju izjasniti, koga to oni svojim ponasanjem stite.Neki se bore za vlast da bi postali vlasnici a ne predsednici nekih drzava.

ODGOVORITE
Name

bluka

12.12.2015 11:08

Evo ga nova "farma" i "veliki brat". Velesila Crna Gora i sultan Milo bin Kokain uvode sankcije Rusiji. A do prije 10 godina su bili u ratu sa Japanom?! Sutra ce da izvrse invaziju na Kinu?! Eh, kako je lako kur..ti se laprdanjem.

ODGOVORITE
Name

Plužine

12.12.2015 17:32

Milo Djukanović nije crnogorac. On je šiptar. Prevario je Crnogorce isto kao i nekad lažni car Šćepan mali.

ODGOVORITE