Постао "шестогодишња дјевојчица" у 46. години

Једна трансродна особа из Канаде напустила је супругу и седморо деце, како би започела нови живот као шестогодишња девојчица.

Свијет 11.12.2015 | 15:23
Постао "шестогодишња дјевојчица" у 46. години

Стефани (Стефонкнее) Волшт (46) била је у браку са женом пуне 23 године, када је схватила да је трансродна особа.

Сада живи у породици која ју је усвојила и каже да “тренутно не жели да буде одрасла”.

“Не поричем да сам била у браку. Не поричем да имам децу. Али сада сам започела нови живот и одлучила да поново кренем од детињства”, каже Стефани за Даилy Xтра.

Њена супруга није могла да прихвати чињеницу да је у браку са трансродном особом и поставила јој је ултиматум “да престане да буде транс, или да оде”.

“Ја не могу престати да будем транс”, каже Стефани. “То би било као кад бисте ми тражили да престанем да будем висока 190 цм или да одем”.

Пошто се осећала одбаченом од породице, Волшт је напустила и сада живи у хранитељској породици која “прихвата то што је мала девојчица” иако и сами имају ћерку.

“Нас две се дивно проводимо. Бојимо и радимо све што и друга деца”, каже Стефани.

“То се зове терапија игром. Нема лекова, нема самоубилачких мисли”.

Волшт је испричала да је почела да размишља о самоубиству и да је завршила у болници месец дана након што је учествовала на првој паради транссексуалаца у Торонту 2009.

Након што је пуштена из болнице, жена ју је оптужила за напад и малтретирање и затражила судску забрану приласка.

Најстарија ћерка позвала ју је на венчање, али је тражила да се “обуче као њен тата”, да седи у задњим редовима у цркви и да се не обраћа другим члановима породице.

На дан венчања, Волшт је поново покушала да се убије, а сада добија подршку ЛГБТ заједнице у Торонту.