Возачи опрез: Поледица у вишим предјелима

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ саобраћај се одвија по мокром и клизавом коловозу, док су на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја могући наиласци на поледицу.

Босна и Херцеговина 11.12.2015 | 09:23
Возачи опрез: Поледица у вишим предјелима

Из Ауто-мото савеза Републике Српске саопштили су да су у усјецима и поред камених косина учестали ситнији одрони каменог материјала и земље на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, посебно на подручју Приједора, Добоја, Градишке, Фоче и Кнежева.

Дежурне екипе зимских служби врше превентивно посипање гдје год је то неопходно.

Возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна у БиХ.

Због изградње обилазнице на магистралном путу М-16, дионица Карановац - Црна Ријека у мјесту Бочац, саобраћа се наизмјенично, лијевом траком из правца Карановца.

Продужени су радови на реконструкцији и санацији водоводне и канализационе мреже на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош. Саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила од 7.00 до 18.00 часова.

Због деминирања терена биће повремених обустава саобраћаја на магистралном путу М-14,1 дионица Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, на локалитету Клакар Доњи од 8.00 до 15.00 часова, и то у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја. Получасовне обуставе актуелне су на истом магистралном путу у насељу Лијешће, локалитет Шикаре од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена биће повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Сребреница 2 - Братунац 1, локалитет Поточари од 8.00 до 16.00 часова, до 16. децембра. Повремене обуставе вршиће се у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор - Добој, дионица Горња Вијака 2 - Разбој, у мјесту Драгаловци. Саобраћаће се несметано уз повремене потпуне обуставе саобраћаја за сва возила у трајању од највише 45 минута. На овој дионици преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила преко пет тона укупне масе и висине изнад 3,5 метра.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја тако да ће се повремене обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час и трајаће по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице 1 - Прњавор, насеобина Лишња, од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја.

На регионалном путу Горња Вијака 1 - Горња Вијака 2 привремено ће бити преусмјерен саобраћај на новоизграђену саобраћајницу, због изградње вијадукта на ауто-путу Бањалука - Добој, дионица Прњавор - Добој.

Због модернизације саобраћајнице до 25. децембра биће обустављен саобраћај у бањалучкој Улици Вељка Млађеновића, на дијелу од скретања код Градског олимпијског базена до моста преко ријеке Врбања за насеље Чесма.

У Федерацији БиХ магла и ниска облачност смањују видљивост на ширем подручју Горажда и Сарајева.

Радови се обављају и на путним правцима Зеница - Жепче, Ступ - Рајловац, Јабланица - Прозор, Јајце - Бањалука, као и на ширем подручју Мостара. У току су радови и на петљи Блатуша у Зеници.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар