Лига шампиона: Арсенал и Челси за голи живот!

Други дан 6. кола Лиге шампиона доноси две велике посластице за све љубитеље фудбала, пошто лондонски великани Арсенал и Челси у директним дуелима са Олимпијакосом, односно Портом, одлучују о пласману у осмину финала.

Фудбал 09.12.2015 | 18:40
Лига шампиона: Арсенал и Челси за голи живот!

У знатно тежем положају је Арсенал, који у врућем Пиреју мора да савлада Олимпијакос са два гола разлике јер је поражен од истог ривала на Емирејтсу 3:2.

Тим Арсена Венгера је у последњих 15 година био стални члан најбољих 16 клубова Европе, али сада у никад лошијем моменту иде у Грчку јер има доста проблема са повредама.

“Није нам било лако после стартног пораза од Динама, али смо се вратили у игру. Све је у нашим рукама и знамо шта морамо да урадимо”, рекао је Арон Ремзи.

Тренер Олимпијакоса Марко Силва најављује да неће бранити резултат и очекује непријатан дочек за госте у сјајној атмосфери препуног Караискакија.

У другом мечу Ф групе Бајерн игра у Загребу са Динамом, где би требало да потврди пролаз са првог места.

У центру пажње на Стамфорд Бриџу биће Жозе Мурињо јер његов Челси игра пресудни меч са бившим клубом Портом. Португалца “стеже” притисак од отказа и увек опасног Порта, али му је потребан само реми како би сачувао посао.

Кијевски Динамо има фантастичну шансу да буде учесник наредне фазе уколико на свом терену победи Макаби из Тел Авива, српског тренера Славише Јокановића и голмана Предрага Рајковића.

Ништа мање неће бити неизвесности у Е групи, где битку за наредну рунду воде Бајер Леверкузен и Рома.

Немачки представник има тежи испит јер дочекује Барселону, која ће највероватније одморити неколико стандардних првотимаца. Бајер и у случају победе мора да чека кикс Роме против БАТЕ Борисова јер има слабији скор.

Пред отказом је и тренер Роме Руди Гарсија, што је изражено после пораза од Барселоне (6:1) у прошлом колу и пред њега је управа поставила ултиматум.

“Имамо веру у пролаз из јаке групе. Биће тешко, али потребно нам је да се вратимо у форму и кренемо са победама”, рекао је везиста Раџа Наинголан, коме ће се придружити опорављени Мохамед Салах и Жервињо.

Гости из Белорусије, у чијој првој постави се очекују Немања Милуновић и Филип Младеновић, имаће своје жеље јер им тријумф у Риму гарантује зиму у Европи, а уз њихову и победу Барселоне настављају наступ у елитном такмичењу.

Најуспешнији тим прве фазе, са свих пет победа, фудбалери Зенита играју у Генту против истоименог тима којем су потребна три бода како би направио велико изненадјење и отишао у сам крем европског фудбала.

Валенсија ће са дебитантом на клупи Геријем Невилом највероватније одрадити свој део посла против незаинтересованог Лиона, али ће морати да ослушкује вести из Белгије.

Е група:

Рома - БАТЕ Борисов
Бајер Леверкузен - Барселона

Табела: Барселона 10, Бајер 5, Рома 5, БАТЕ 4.

Ф група:

Динамо Загреб - Бајерн Минхен
Олимпијакос - Арсенал

Табела: Бајерн 12, Олимпијакос 9, Арсенал 6, Динамо 3.

Г група:

Динамо Кијев - Макаби Тел Авив
Челси - Порто

Табела: Челси 10, Динамо 10, Порто 8, Макаби 0.

Х група:

Валенсија - Лион
Гент - Зенит

Табела: Зенит 15, Гент 7, Валенсија 6, Лион 1.

Све утакмице играју се у среду од 20.45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар