Liga šampiona: Arsenal i Čelsi za goli život!

Drugi dan 6. kola Lige šampiona donosi dve velike poslastice za sve ljubitelje fudbala, pošto londonski velikani Arsenal i Čelsi u direktnim duelima sa Olimpijakosom, odnosno Portom, odlučuju o plasmanu u osminu finala.

Fudbal 09.12.2015 | 18:40
Liga šampiona: Arsenal i Čelsi za goli život!

U znatno težem položaju je Arsenal, koji u vrućem Pireju mora da savlada Olimpijakos sa dva gola razlike jer je poražen od istog rivala na Emirejtsu 3:2.

Tim Arsena Vengera je u poslednjih 15 godina bio stalni član najboljih 16 klubova Evrope, ali sada u nikad lošijem momentu ide u Grčku jer ima dosta problema sa povredama.

“Nije nam bilo lako posle startnog poraza od Dinama, ali smo se vratili u igru. Sve je u našim rukama i znamo šta moramo da uradimo”, rekao je Aron Remzi.

Trener Olimpijakosa Marko Silva najavljuje da neće braniti rezultat i očekuje neprijatan doček za goste u sjajnoj atmosferi prepunog Karaiskakija.

U drugom meču F grupe Bajern igra u Zagrebu sa Dinamom, gde bi trebalo da potvrdi prolaz sa prvog mesta.

U centru pažnje na Stamford Bridžu biće Žoze Murinjo jer njegov Čelsi igra presudni meč sa bivšim klubom Portom. Portugalca “steže” pritisak od otkaza i uvek opasnog Porta, ali mu je potreban samo remi kako bi sačuvao posao.

Kijevski Dinamo ima fantastičnu šansu da bude učesnik naredne faze ukoliko na svom terenu pobedi Makabi iz Tel Aviva, srpskog trenera Slaviše Jokanovića i golmana Predraga Rajkovića.

Ništa manje neće biti neizvesnosti u E grupi, gde bitku za narednu rundu vode Bajer Leverkuzen i Roma.

Nemački predstavnik ima teži ispit jer dočekuje Barselonu, koja će najverovatnije odmoriti nekoliko standardnih prvotimaca. Bajer i u slučaju pobede mora da čeka kiks Rome protiv BATE Borisova jer ima slabiji skor.

Pred otkazom je i trener Rome Rudi Garsija, što je izraženo posle poraza od Barselone (6:1) u prošlom kolu i pred njega je uprava postavila ultimatum.

“Imamo veru u prolaz iz jake grupe. Biće teško, ali potrebno nam je da se vratimo u formu i krenemo sa pobedama”, rekao je vezista Radža Naingolan, kome će se pridružiti oporavljeni Mohamed Salah i Žervinjo.

Gosti iz Belorusije, u čijoj prvoj postavi se očekuju Nemanja Milunović i Filip Mladenović, imaće svoje želje jer im trijumf u Rimu garantuje zimu u Evropi, a uz njihovu i pobedu Barselone nastavljaju nastup u elitnom takmičenju.

Najuspešniji tim prve faze, sa svih pet pobeda, fudbaleri Zenita igraju u Gentu protiv istoimenog tima kojem su potrebna tri boda kako bi napravio veliko iznenadjenje i otišao u sam krem evropskog fudbala.

Valensija će sa debitantom na klupi Gerijem Nevilom najverovatnije odraditi svoj deo posla protiv nezainteresovanog Liona, ali će morati da osluškuje vesti iz Belgije.

E grupa:

Roma - BATE Borisov
Bajer Leverkuzen - Barselona

Tabela: Barselona 10, Bajer 5, Roma 5, BATE 4.

F grupa:

Dinamo Zagreb - Bajern Minhen
Olimpijakos - Arsenal

Tabela: Bajern 12, Olimpijakos 9, Arsenal 6, Dinamo 3.

G grupa:

Dinamo Kijev - Makabi Tel Aviv
Čelsi - Porto

Tabela: Čelsi 10, Dinamo 10, Porto 8, Makabi 0.

H grupa:

Valensija - Lion
Gent - Zenit

Tabela: Zenit 15, Gent 7, Valensija 6, Lion 1.

Sve utakmice igraju se u sredu od 20.45 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar