Лига шампиона: Познато 7 од 8 носилаца на жребу!

Седам повлашћених места је попуњено. Остаје још да се види да ли ће осми у првом "шеширу" бити Порто, Челси или Динамо Кијев.

Фудбал 09.12.2015 | 17:20
Лига шампиона: Познато 7 од 8 носилаца на жребу!

У среду увече тек ће бити одигране утакмице у групама Е, Ф, Г и Х, али тамо није познат само један победник групе!

Дакле, после мечева одиграних у уторак увече, имамо седам од осам тимова који ће на жребању за "нокаут" фазу бити повлашћени. То су, за сада, Реал Мадрид, Волфсбург, Атлетико Мадрид, Манчестер сити, Барселона, Бајерн Минхен и Зенит из Санкт Петербурга.

Остаје само да буде завршена велика борба три тима у Групи Г, где Порто и Челси имају по десет бодова, а Динамо Кијев осам, док је Макаби Тел Авив без бодова. У последњем колу, Динамо дочекује Макаби, а Челси игра са Портом код куће.

У случају очекиване победе Динама над Макабијем, реми на "Стамфорд бриџу" би довео до круга од три екипе са по 11 бодова, сва три тима имала би скор 3-2-1 и одлучивала би гол-разлика.

Јасно је већ на прво читање да би поражен у Лондону практично морао у Лигу Европе, али отом-потом.

Као другопласирани, у други "шешир", даље иду Пари Сен Жермен, ПСВ Ајндховен, Бенфика и Јувентус, а сутра ћемо сазнати још четири учесника наредне фазе такмичења из група Е, Ф, Г и Х. Групу Г смо већ описали, док се у Групи Е Рома (5), Бајер (5) и БАТЕ (4) боре за једно место које води у осмину финала.

Састају се Бајер – Барса и Рома – БАТЕ.

Рома има бољи међусобни скор од Леверкузена и, ако победи БАТЕ Борисов, иде даље као другопласирана без обзира на исход са "Бај Арене".

У Групи Ф сигуран је Бајерн Минхен са 12 бодова, док Олимпијакос са 9 дочекује Арсенал који има 6 и то је свакако један од најдраматичнијих мечева у целокупној првој фази такмичења ове сезоне. Чак и порази Грка од 0:1 и 1:2 воде их даље, јер је у Лондону било бурних 2:3.

У Групи Х, Зенит је први и једини тим са свих 15 бодова из пет одиграних кола, док су иза Руса поређани Гент са 7, Валенсија са 6 и Лион са једним бодом. Састају се Валенсија – Лион и Гент – Зенит.

Генту победа гарантује пролазак даље, у случају нерешеног резултата или пораза, Белгијанци морају да сачекају и добре вести са "Местаље", где ће Валенсија морати да победи Лион како зна и уме и нада се доброј партији Зенита.

Пласман у Лигу Европе "обезбедили" су Манчестер јунајтед, Севиља, Галатасарај и Шахтјор Доњецк, а придружиће им се Валенсија или Гент, Арсенал или Олимпијакос, Кијев, Челси или Порто, односно БАТЕ, Бајер или Рома.

Коментари / 0

Оставите коментар