Liga šampiona: Poznato 7 od 8 nosilaca na žrebu!

Sedam povlašćenih mesta je popunjeno. Ostaje još da se vidi da li će osmi u prvom "šeširu" biti Porto, Čelsi ili Dinamo Kijev.

Fudbal 09.12.2015 | 17:20
Liga šampiona: Poznato 7 od 8 nosilaca na žrebu!

U sredu uveče tek će biti odigrane utakmice u grupama E, F, G i H, ali tamo nije poznat samo jedan pobednik grupe!

Dakle, posle mečeva odigranih u utorak uveče, imamo sedam od osam timova koji će na žrebanju za "nokaut" fazu biti povlašćeni. To su, za sada, Real Madrid, Volfsburg, Atletiko Madrid, Mančester siti, Barselona, Bajern Minhen i Zenit iz Sankt Peterburga.

Ostaje samo da bude završena velika borba tri tima u Grupi G, gde Porto i Čelsi imaju po deset bodova, a Dinamo Kijev osam, dok je Makabi Tel Aviv bez bodova. U poslednjem kolu, Dinamo dočekuje Makabi, a Čelsi igra sa Portom kod kuće.

U slučaju očekivane pobede Dinama nad Makabijem, remi na "Stamford bridžu" bi doveo do kruga od tri ekipe sa po 11 bodova, sva tri tima imala bi skor 3-2-1 i odlučivala bi gol-razlika.

Jasno je već na prvo čitanje da bi poražen u Londonu praktično morao u Ligu Evrope, ali otom-potom.

Kao drugoplasirani, u drugi "šešir", dalje idu Pari Sen Žermen, PSV Ajndhoven, Benfika i Juventus, a sutra ćemo saznati još četiri učesnika naredne faze takmičenja iz grupa E, F, G i H. Grupu G smo već opisali, dok se u Grupi E Roma (5), Bajer (5) i BATE (4) bore za jedno mesto koje vodi u osminu finala.

Sastaju se Bajer – Barsa i Roma – BATE.

Roma ima bolji međusobni skor od Leverkuzena i, ako pobedi BATE Borisov, ide dalje kao drugoplasirana bez obzira na ishod sa "Baj Arene".

U Grupi F siguran je Bajern Minhen sa 12 bodova, dok Olimpijakos sa 9 dočekuje Arsenal koji ima 6 i to je svakako jedan od najdramatičnijih mečeva u celokupnoj prvoj fazi takmičenja ove sezone. Čak i porazi Grka od 0:1 i 1:2 vode ih dalje, jer je u Londonu bilo burnih 2:3.

U Grupi H, Zenit je prvi i jedini tim sa svih 15 bodova iz pet odigranih kola, dok su iza Rusa poređani Gent sa 7, Valensija sa 6 i Lion sa jednim bodom. Sastaju se Valensija – Lion i Gent – Zenit.

Gentu pobeda garantuje prolazak dalje, u slučaju nerešenog rezultata ili poraza, Belgijanci moraju da sačekaju i dobre vesti sa "Mestalje", gde će Valensija morati da pobedi Lion kako zna i ume i nada se dobroj partiji Zenita.

Plasman u Ligu Evrope "obezbedili" su Mančester junajted, Sevilja, Galatasaraj i Šahtjor Donjeck, a pridružiće im se Valensija ili Gent, Arsenal ili Olimpijakos, Kijev, Čelsi ili Porto, odnosno BATE, Bajer ili Roma.

Komentari / 0

Ostavite komentar