Брчко: Пронађена људска лобања

На уласку у Вучиловац из правца Крепшића, преко пута обновљене српске цркве, истражни тим Канцеларије за нестала лица у Бањалуци пронашао је људску лобању која би, очекује се, требало да доведе до идентификације неког од српских бораца који су и данас на списку несталих, а убијени су у нападу здружених снага тзв. Армије БиХ и ХВО на ово село 12. децембра 92. године.

Босна и Херцеговина 09.12.2015 | 16:34
Брчко: Пронађена људска лобања

У Вучиловцу вјерују да ће ексхумација скратити списак побијених бораца за којима потрага траје 20 година.

„На том списку су имена пет бораца: четири из Челинца и једног из Козарске Дубице који су у саставу јединица из тих општина, заједно с локалним становништвом, побијени бранећи тзв. „коридор" и сјеверну границу Републике Српске, а до данас нису пронађени и сахрањени", рекао је предсједник МЗ Љубиша Остојић.

Недавно су у Вучиловцу пронађени посмртни остаци 71-годишње слијепе старице Нетке Лукић која је убијена и спаљена заједно с породичном кућом. О том и осталим злочинима у овом некад великом српском селу званично се мало и ријетко говори, иако постоји обимна документација о убиствима, пљачки и потпуном разарању 260 домаћинстава у овом некада великом српском селу.

„Сви који се баве истрагама знају пуно о несумњивом ратном злочину у Вучиловцу али и поред тога, процесуирања нема. Надамо се да ће правда кад-тад сустићи и наредбодавце и извршиоце, а од потраге за несталим Крајишницима нећемо одустати", рекао је Љубиша Остојић.

Припадници Полиције обезбјеђују локацију гдје ће, након наредбе Тужилаштва БиХ, бити обављени увиђај и ексхумација, потврђено је у Полицији дистрикта.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тузла

09.12.2015 15:43

Надам се да ће породица напокон наци остатке и смирај, али ме занима засто БН не написе да је данас пронадјено 15 остатака на депонији у Козлуку, засто се селекција објављени вијести увијек базира на спрским??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

09.12.2015 16:13

Стигло би их кад би они могли дозивјети 150-ту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

соко

09.12.2015 18:29

Ако овај слуцај води тузиластво бих нема од тога ниста и ако лобања оде у њихове руке бице да је неки муслиман а мозда це се сахранити у Сребреници нема трулије дрзаве од бих а и није дрзава .

ОДГОВОРИТЕ