Brčko: Pronađena ljudska lobanja

Na ulasku u Vučilovac iz pravca Krepšića, preko puta obnovljene srpske crkve, istražni tim Kancelarije za nestala lica u Banjaluci pronašao je ljudsku lobanju koja bi, očekuje se, trebalo da dovede do identifikacije nekog od srpskih boraca koji su i danas na spisku nestalih, a ubijeni su u napadu združenih snaga tzv. Armije BiH i HVO na ovo selo 12. decembra 92. godine.

Bosna i Hercegovina 09.12.2015 | 16:34
Brčko: Pronađena ljudska lobanja

U Vučilovcu vjeruju da će ekshumacija skratiti spisak pobijenih boraca za kojima potraga traje 20 godina.

„Na tom spisku su imena pet boraca: četiri iz Čelinca i jednog iz Kozarske Dubice koji su u sastavu jedinica iz tih opština, zajedno s lokalnim stanovništvom, pobijeni braneći tzv. „koridor" i sjevernu granicu Republike Srpske, a do danas nisu pronađeni i sahranjeni", rekao je predsjednik MZ Ljubiša Ostojić.

Nedavno su u Vučilovcu pronađeni posmrtni ostaci 71-godišnje slijepe starice Netke Lukić koja je ubijena i spaljena zajedno s porodičnom kućom. O tom i ostalim zločinima u ovom nekad velikom srpskom selu zvanično se malo i rijetko govori, iako postoji obimna dokumentacija o ubistvima, pljački i potpunom razaranju 260 domaćinstava u ovom nekada velikom srpskom selu.

„Svi koji se bave istragama znaju puno o nesumnjivom ratnom zločinu u Vučilovcu ali i pored toga, procesuiranja nema. Nadamo se da će pravda kad-tad sustići i naredbodavce i izvršioce, a od potrage za nestalim Krajišnicima nećemo odustati", rekao je Ljubiša Ostojić.

Pripadnici Policije obezbjeđuju lokaciju gdje će, nakon naredbe Tužilaštva BiH, biti obavljeni uviđaj i ekshumacija, potvrđeno je u Policiji distrikta.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tuzla

09.12.2015 15:43

Nadam se da će porodica napokon naci ostatke i smiraj, ali me zanima zasto BN ne napise da je danas pronadjeno 15 ostataka na deponiji u Kozluku, zasto se selekcija objavljeni vijesti uvijek bazira na sprskim??

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

09.12.2015 16:13

Stiglo bi ih kad bi oni mogli dozivjeti 150-tu.

ODGOVORITE
Name

soko

09.12.2015 18:29

Ako ovaj slucaj vodi tuzilastvo bih nema od toga nista i ako lobanja ode u njihove ruke bice da je neki musliman a mozda ce se sahraniti u Srebrenici nema trulije drzave od bih a i nije drzava .

ODGOVORITE