"Да ли то Јунајтед постаје Ливерпул?!"

Бивши играчи Манчестер Јунајтеда разочарани су игром и елиминацијом "Црвених ђавола" из Лиге шампиона.

Фудбал 09.12.2015 | 16:00
"Да ли то Јунајтед постаје Ливерпул?!"

Најтрофејнији енглески клуб је освојио само осам бодова из шест мечева са Волфсбургом, ПСВ-ом и ЦСКА, па ће европску сезону наставити у Лиги Европе.

"Не могу да се правдам јер смо испали из Лиге шампиона, али је чињеница да смо бољи него прошле године. Прошли смо даље у Лига купу, играли групну фазу ЛШ, и даље смо на доброј позицији у Премијер лиги. То су чињенице", рекао је менаџер Јунајтеда Луј ван Гал.

С друге стране, легендарни везни играч Пол Сколс сматра да је Јунајтед просечан тим што је срамота након што је потрошеноа 250 милиона фунти на појачања.

"Када имаш просечан тим, имаш и просечне резултате. Када се ослониш на 20-годишњег момка да постиже голове, а потрошиш 250 милиона фунти, то није у реду. Морао је (Луј ван Гал) да доведе провереног голгетера. Због тога су подбацили. Марсијал је бриљантан играч, али му недостаје "убилачки инстинкт" који ће доћи тек годинама", рекао је Сколс.

Некадашњи стуб одбране Јунајтеда, која је сада најслабији део тима, Рио Фердинанд такође истиче недостатак правог вође у тиму који би од "Црвених ђавола" претњу по ривале.

"Ако добро погледате састав, видећете да ту нема снаге, правог ритма, нема еластичности, нема лидера у тешким ситуацијама. У једном тренутку су се загледали уместо да неко од њих иступи и каже: Извући ћу нас из овога. У великим екипама постоје три-четири таква играча. Срамота је за Јунајтед да игра Лигу Европе, не би смели да изађу из куће", рекао је Фердинанд.

Некадашњи репрезентативац Енглеске Гари Линекер у свом стилу је прокоментарисао елиминацију Јунајтеда из Лиге шампиона.

"Да ли је Манчестер Јунајтед на путу да постане можда Ливерпул?", само се упитао бивши нападач Лестера, Евертона, Барселоне и Тотенхема.

Коментари / 0

Оставите коментар