"Da li to Junajted postaje Liverpul?!"

Bivši igrači Mančester Junajteda razočarani su igrom i eliminacijom "Crvenih đavola" iz Lige šampiona.

Fudbal 09.12.2015 | 16:00
"Da li to Junajted postaje Liverpul?!"

Najtrofejniji engleski klub je osvojio samo osam bodova iz šest mečeva sa Volfsburgom, PSV-om i CSKA, pa će evropsku sezonu nastaviti u Ligi Evrope.

"Ne mogu da se pravdam jer smo ispali iz Lige šampiona, ali je činjenica da smo bolji nego prošle godine. Prošli smo dalje u Liga kupu, igrali grupnu fazu LŠ, i dalje smo na dobroj poziciji u Premijer ligi. To su činjenice", rekao je menadžer Junajteda Luj van Gal.

S druge strane, legendarni vezni igrač Pol Skols smatra da je Junajted prosečan tim što je sramota nakon što je potrošenoa 250 miliona funti na pojačanja.

"Kada imaš prosečan tim, imaš i prosečne rezultate. Kada se osloniš na 20-godišnjeg momka da postiže golove, a potrošiš 250 miliona funti, to nije u redu. Morao je (Luj van Gal) da dovede proverenog golgetera. Zbog toga su podbacili. Marsijal je briljantan igrač, ali mu nedostaje "ubilački instinkt" koji će doći tek godinama", rekao je Skols.

Nekadašnji stub odbrane Junajteda, koja je sada najslabiji deo tima, Rio Ferdinand takođe ističe nedostatak pravog vođe u timu koji bi od "Crvenih đavola" pretnju po rivale.

"Ako dobro pogledate sastav, videćete da tu nema snage, pravog ritma, nema elastičnosti, nema lidera u teškim situacijama. U jednom trenutku su se zagledali umesto da neko od njih istupi i kaže: Izvući ću nas iz ovoga. U velikim ekipama postoje tri-četiri takva igrača. Sramota je za Junajted da igra Ligu Evrope, ne bi smeli da izađu iz kuće", rekao je Ferdinand.

Nekadašnji reprezentativac Engleske Gari Lineker u svom stilu je prokomentarisao eliminaciju Junajteda iz Lige šampiona.

"Da li je Mančester Junajted na putu da postane možda Liverpul?", samo se upitao bivši napadač Lestera, Evertona, Barselone i Totenhema.

Komentari / 0

Ostavite komentar