Рекорд Роналда у Лиги шампиона!

НЕВЕРОВАТАН ЈЕ! Рекорди и застрашујуће бројке Кристијана Роналда! Португалац поставља стандарде које ће тешко неко надмашити. Звезда Реал Мадрида Кристијано Роналдо ушао је у уторак у историју као најбољи стрелац у историји групне фазе Лиге шампиона.

Фудбал 09.12.2015 | 08:40
Рекорд Роналда у Лиги шампиона!

Португалац је против Малмеа постигао четири гола и тако стигао до броја 11 у шест мечева групне фазе.

Претходни рекорд Роналдо је држао заједно са Луисом Адријаном, али је сада престигао тај резултат.

Реал је на крају изједначио најубедљивију победу у историји такмичења пошто је славио са 8:0, истим резултатом којим је Ливерпул пре седам година савладао Бешикташ.

Још један рекорд Руда ван Нистелроја је отишао у историју! После Џејмија Варди, Летећег Холанђанина је срушио срушио и Кристијано Роналдо у Лиги шампиона. Португалац је просто невероватан у елитном такмичењу!

Покером голова за сат времена меча против Малмеа, ЦР7 је исписао историју Лиге шампиона. Постао је једини играч који је у групној фази успео да постоигне 11 голова, пошто је његов некадашањи саиграч из Јунајтеда и досадашњи рекордер Ван Нистелрој заустављен на квоти 10.

Роналдо је немилице решетао мрежу немоћног Малмеа, а четврти пут стигао до хет-трика. Први пут у каријери је стигао до учинка од четири гола на једном мечу Лиге шампиона. И први је играч Реал Мадрида којем је то пошло за ногом. Раније су Пушкаш и Ди Стефано по два пута и Уго Санчез једном успели да упишу покер голова у Купу европских шампиона. У интервалу од само 19 минута! И уз то је додао још две асистенције! Такође, изједначио је рекорд Жуниња Пернабукана по броју голова из слободних удараца у Лиги шампиона. Роналдо и магични Бразилац су дали по 10 слободњака.

Укупно је Роналдо постигао невероватних 72 гола у 69 мечева за Реал Мадрид у Лиги шампиона! У истом такмичењу је играјући за Манчестер Јунајтед и Реал Мадрид дао невероватних 87 голова, а његов највећи ривал Лео Меси има 79.

 

Коментари / 0

Оставите коментар