Rekord Ronalda u Ligi šampiona!

NEVEROVATAN JE! Rekordi i zastrašujuće brojke Kristijana Ronalda! Portugalac postavlja standarde koje će teško neko nadmašiti. Zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo ušao je u utorak u istoriju kao najbolji strelac u istoriji grupne faze Lige šampiona.

Fudbal 09.12.2015 | 08:40
Rekord Ronalda u Ligi šampiona!

Portugalac je protiv Malmea postigao četiri gola i tako stigao do broja 11 u šest mečeva grupne faze.

Prethodni rekord Ronaldo je držao zajedno sa Luisom Adrijanom, ali je sada prestigao taj rezultat.

Real je na kraju izjednačio najubedljiviju pobedu u istoriji takmičenja pošto je slavio sa 8:0, istim rezultatom kojim je Liverpul pre sedam godina savladao Bešiktaš.

Još jedan rekord Ruda van Nistelroja je otišao u istoriju! Posle Džejmija Vardi, Letećeg Holanđanina je srušio srušio i Kristijano Ronaldo u Ligi šampiona. Portugalac je prosto neverovatan u elitnom takmičenju!

Pokerom golova za sat vremena meča protiv Malmea, CR7 je ispisao istoriju Lige šampiona. Postao je jedini igrač koji je u grupnoj fazi uspeo da postoigne 11 golova, pošto je njegov nekadašanji saigrač iz Junajteda i dosadašnji rekorder Van Nistelroj zaustavljen na kvoti 10.

Ronaldo je nemilice rešetao mrežu nemoćnog Malmea, a četvrti put stigao do het-trika. Prvi put u karijeri je stigao do učinka od četiri gola na jednom meču Lige šampiona. I prvi je igrač Real Madrida kojem je to pošlo za nogom. Ranije su Puškaš i Di Stefano po dva puta i Ugo Sančez jednom uspeli da upišu poker golova u Kupu evropskih šampiona. U intervalu od samo 19 minuta! I uz to je dodao još dve asistencije! Takođe, izjednačio je rekord Žuninja Pernabukana po broju golova iz slobodnih udaraca u Ligi šampiona. Ronaldo i magični Brazilac su dali po 10 slobodnjaka.

Ukupno je Ronaldo postigao neverovatnih 72 gola u 69 mečeva za Real Madrid u Ligi šampiona! U istom takmičenju je igrajući za Mančester Junajted i Real Madrid dao neverovatnih 87 golova, a njegov najveći rival Leo Mesi ima 79.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar