Некажњени скандали и гафови политичара

Братислав Гашић више неће бити министар у Влади Србије због своје изјаве ("Волим новинарке које овако лако клекну"), и то је прекретница у новијој политичкој историји Србије, јер је први политичар који је овако строго кажњен због вербалног инцидента. Но бројни политичари, чак и председници, преживели су секс скандале које су потресали свет, и многи од њих задржали своје фотеље и након њих.

Свијет 08.12.2015 | 19:33
Некажњени скандали и гафови политичара

Бил и Моника - највећи скандал Беле куће икада

Један од најпознатијих секс скандала у који је потресао светску јавност био је узрок бомбардовања Србије. Један од разлога што је амерички председник Бил Клинтон наредио бомбардовање наше земље 1999. је да би решио скандал настао у САД, након што је 1998. обелодањена његова љубавна афера с младом стажисткињом у Белој кући, Моником Левински. Иначе, Клинтон је различитим акцијама, укључујући и бомбардовање Србије, односно "увођењем демократије у њој", како је правдао своје поступке, повратио поверење Американаца након што је због љубавне афере умало уклоњен с власти.

Њихове заједничке фотографије можете погледати на видеу испод:

Мистериозна соба француског председника

И садашњи француски председник Франсоа Оланд упетљан је у љубавну аферу. Француски часопис “Клозер“ обелоданио је да председник има обичај да проводи ноћи са глумицом Жили Гаје. Наводна афера Оланд-Гаје добила је и нов заплет након што су медији објавили да се француски председник с глумицом виђао у стану који је повезан са мафијом. И даље није расветљен случај који је узбуркао Француску.


Низ скандала Моше Кацава

Бивши израелски председник Моше Кацав познат је по скандалу у коме га је неколико бивших сарадница оптужило за сексуално узнемиравање и злостављање, а једна и за силовање. Наиме, свих година док је био на власти злостављао је две жене које су радиле у председничкој резиденцији. Оставку је поднео тек када је подигнута оптужница против њега.

Честе афере са запосленима

Председник владајуће Социјалдеморкатске партије Немачке (СПД) Франц Минтеферинг (69) доспео је у новине због љубавне афере са четрдесет година млађом девојком, запосленом у његовом посланичком кабинету у Бундестагу.

Бивши пољски вицепремијер Анџеј Лепер био је 2006. године такође умешан у сексуални скандал јер је условио давање запослења једној жени у његовој партији са пружањем сексуалних услуга.

Доминик Строс-Кан имао је аферу са службеницом Пироском Неги, која је у то време била удата. Она је тврдила да је њен шеф користио свој положај како би је принудио на аферу. Сада бивши шеф ММФ-а на место директора поднео је оставку три године касније.

"Срећан рођендан, председниче!"

Не зна се тачно када су амерички председник Кенеди и глумица Мерлин Монро ушли у љубавну везу, али се сматра да су се виђали од 1954. до 1962. године. Мерилин је била свеже разведена, а Кенеди је био у браку са Џеки. Временом је Мерлин Монро пожелела и више, хтела је Џекино место поред Џона и у Белој кући. С обзиром на то да је почела да прогања председника, Џон је у једном тренутку био принуђен да потражи помоћ свог старијег брата, Роберта, за кога се такође шушка да је био глумичин љубавник.


Још увек постоје недоумице да ли је за смрт Мерлин Монро заиста одговорна она сама и њена нестабилна личност или неко други стоји иза свега тога. Како год, то ће увек бити мистерија. Нико никада није сазнао шта се стварно догодило између Џона Ф. Кенедија и прелепе Мерилин. Заувек ће остати упамћена сцена када је Мерилин Монро, прилично пијана, певала рођенданску песму Џону Кенедију. Прича се да је након тога он и раскинуо своју везу са њом.

Италијански "скандал мајстор"

Један од највећих женскароша и скандал “мајстор“ међународне политичке сцене је свакако италијански премијер Силвио Берлускони.

Најпознатија афера везана за италијанског премијера је афера Руби у којој је оптужен да је плаћао сексуалне услуге мелолетној играчици (17) у ноћном клубу Карими ел Маруг. Током истраге у овој афери откривено је и да је потрошио 280.000 евра за куповину аутомобила разним девојкама, углавном оним истим које су присуствовале забавама које је Берлускони приређивао у својој вили.

Берлускони као да не води много рачуна о свом понашању у јавности, па је тако једном приликом и симулирао секс док је пролазио поред једне саобраћајне полицајке.

Неке он највећих гафова Берлусконије погледајте и сами:

Испади Барака Обаме

Светској али и домаћој јавности познати су скандали везани за америчког председника Барака Обаму. Он је, наиме, познат по томе што у својим говорима вређа народе других држава.

Тако је председник САД у једној својој изјави рекао да су припадници отпора убацили Карског у "Варшавски гето и пољски логор смрти" како би се уверио да се на тим местима убијају Јевреји. Јавност је одмах реаговала указавши да је Обама требало да каже "немачки логор смрти у окупираној Пољској", чиме би раздвојио починиоце злочина од локације.

Такође, Обама увредио и полицију своје државе када је изјавио да се полиција Кембриџа понела "глупаво" када је ухапсила црнца Хенрија Луиса Гејтса, еминентног професора са Харварда, испред његове куће.
Црногорци воле да се снимају

На интернету је обелодањен и снимак секса Мирослава Иванишевича, првог човека Државне ревизорске институције, бившег потпредседника Владе Црне Горе и министра финансија у главној улози. На снимку је Иванишевић, који у свом кабинету има интимне тренутке са женском особом.

Девојка на снимку у једном моменту каже: “Дебело ћу ти наплатити овај секс“. Потом јој бивши министар говори да би било боље да је дошла таксијем, а она му одговара: “Та кола си ми ти купио“.

На другом снимку Иванишевић стоји у боксерицама, мајици и чарапама. Након тога облачи кошуљу и говори јој: “Ти си се једино извукла због тога што нећеш да плаћаш, иначе би требало да плаћаш“.

Гашић одмах кажњен

Последњи у низу био је гаф министра одбране Братислава Гашића (непримерена изјава коју је упутио новинарки), али он је за разлику од других кажњен. Премијер Вучић изјавио је да је добро што се Гашић одмах извинио, али да је то недовољно, и да више не може бити на министарској функцији. Ово је прекретница у српској политичкој историји, да чланови Владе буду сторго кажњени због недоличних изјава, а све у циљу, како је навео Вућић, да Србија постане нормална и уређена европска земља.

Извор: Србија данас

Коментари / 0

Оставите коментар