Nekažnjeni skandali i gafovi političara

Bratislav Gašić više neće biti ministar u Vladi Srbije zbog svoje izjave ("Volim novinarke koje ovako lako kleknu"), i to je prekretnica u novijoj političkoj istoriji Srbije, jer je prvi političar koji je ovako strogo kažnjen zbog verbalnog incidenta. No brojni političari, čak i predsednici, preživeli su seks skandale koje su potresali svet, i mnogi od njih zadržali svoje fotelje i nakon njih.

Svijet 08.12.2015 | 19:33
Nekažnjeni skandali i gafovi političara

Bil i Monika - najveći skandal Bele kuće ikada

Jedan od najpoznatijih seks skandala u koji je potresao svetsku javnost bio je uzrok bombardovanja Srbije. Jedan od razloga što je američki predsednik Bil Klinton naredio bombardovanje naše zemlje 1999. je da bi rešio skandal nastao u SAD, nakon što je 1998. obelodanjena njegova ljubavna afera s mladom stažistkinjom u Beloj kući, Monikom Levinski. Inače, Klinton je različitim akcijama, uključujući i bombardovanje Srbije, odnosno "uvođenjem demokratije u njoj", kako je pravdao svoje postupke, povratio poverenje Amerikanaca nakon što je zbog ljubavne afere umalo uklonjen s vlasti.

Njihove zajedničke fotografije možete pogledati na videu ispod:

Misteriozna soba francuskog predsednika

I sadašnji francuski predsednik Fransoa Oland upetljan je u ljubavnu aferu. Francuski časopis “Klozer“ obelodanio je da predsednik ima običaj da provodi noći sa glumicom Žili Gaje. Navodna afera Oland-Gaje dobila je i nov zaplet nakon što su mediji objavili da se francuski predsednik s glumicom viđao u stanu koji je povezan sa mafijom. I dalje nije rasvetljen slučaj koji je uzburkao Francusku.


Niz skandala Moše Kacava

Bivši izraelski predsednik Moše Kacav poznat je po skandalu u kome ga je nekoliko bivših saradnica optužilo za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje, a jedna i za silovanje. Naime, svih godina dok je bio na vlasti zlostavljao je dve žene koje su radile u predsedničkoj rezidenciji. Ostavku je podneo tek kada je podignuta optužnica protiv njega.

Česte afere sa zaposlenima

Predsednik vladajuće Socijaldemorkatske partije Nemačke (SPD) Franc Mintefering (69) dospeo je u novine zbog ljubavne afere sa četrdeset godina mlađom devojkom, zaposlenom u njegovom poslaničkom kabinetu u Bundestagu.

Bivši poljski vicepremijer Andžej Leper bio je 2006. godine takođe umešan u seksualni skandal jer je uslovio davanje zaposlenja jednoj ženi u njegovoj partiji sa pružanjem seksualnih usluga.

Dominik Stros-Kan imao je aferu sa službenicom Piroskom Negi, koja je u to vreme bila udata. Ona je tvrdila da je njen šef koristio svoj položaj kako bi je prinudio na aferu. Sada bivši šef MMF-a na mesto direktora podneo je ostavku tri godine kasnije.

"Srećan rođendan, predsedniče!"

Ne zna se tačno kada su američki predsednik Kenedi i glumica Merlin Monro ušli u ljubavnu vezu, ali se smatra da su se viđali od 1954. do 1962. godine. Merilin je bila sveže razvedena, a Kenedi je bio u braku sa Džeki. Vremenom je Merlin Monro poželela i više, htela je Džekino mesto pored Džona i u Beloj kući. S obzirom na to da je počela da proganja predsednika, Džon je u jednom trenutku bio prinuđen da potraži pomoć svog starijeg brata, Roberta, za koga se takođe šuška da je bio glumičin ljubavnik.


Još uvek postoje nedoumice da li je za smrt Merlin Monro zaista odgovorna ona sama i njena nestabilna ličnost ili neko drugi stoji iza svega toga. Kako god, to će uvek biti misterija. Niko nikada nije saznao šta se stvarno dogodilo između Džona F. Kenedija i prelepe Merilin. Zauvek će ostati upamćena scena kada je Merilin Monro, prilično pijana, pevala rođendansku pesmu Džonu Kenediju. Priča se da je nakon toga on i raskinuo svoju vezu sa njom.

Italijanski "skandal majstor"

Jedan od najvećih ženskaroša i skandal “majstor“ međunarodne političke scene je svakako italijanski premijer Silvio Berluskoni.

Najpoznatija afera vezana za italijanskog premijera je afera Rubi u kojoj je optužen da je plaćao seksualne usluge meloletnoj igračici (17) u noćnom klubu Karimi el Marug. Tokom istrage u ovoj aferi otkriveno je i da je potrošio 280.000 evra za kupovinu automobila raznim devojkama, uglavnom onim istim koje su prisustvovale zabavama koje je Berluskoni priređivao u svojoj vili.

Berluskoni kao da ne vodi mnogo računa o svom ponašanju u javnosti, pa je tako jednom prilikom i simulirao seks dok je prolazio pored jedne saobraćajne policajke.

Neke on najvećih gafova Berluskonije pogledajte i sami:

Ispadi Baraka Obame

Svetskoj ali i domaćoj javnosti poznati su skandali vezani za američkog predsednika Baraka Obamu. On je, naime, poznat po tome što u svojim govorima vređa narode drugih država.

Tako je predsednik SAD u jednoj svojoj izjavi rekao da su pripadnici otpora ubacili Karskog u "Varšavski geto i poljski logor smrti" kako bi se uverio da se na tim mestima ubijaju Jevreji. Javnost je odmah reagovala ukazavši da je Obama trebalo da kaže "nemački logor smrti u okupiranoj Poljskoj", čime bi razdvojio počinioce zločina od lokacije.

Takođe, Obama uvredio i policiju svoje države kada je izjavio da se policija Kembridža ponela "glupavo" kada je uhapsila crnca Henrija Luisa Gejtsa, eminentnog profesora sa Harvarda, ispred njegove kuće.
Crnogorci vole da se snimaju

Na internetu je obelodanjen i snimak seksa Miroslava Ivaniševiča, prvog čoveka Državne revizorske institucije, bivšeg potpredsednika Vlade Crne Gore i ministra finansija u glavnoj ulozi. Na snimku je Ivanišević, koji u svom kabinetu ima intimne trenutke sa ženskom osobom.

Devojka na snimku u jednom momentu kaže: “Debelo ću ti naplatiti ovaj seks“. Potom joj bivši ministar govori da bi bilo bolje da je došla taksijem, a ona mu odgovara: “Ta kola si mi ti kupio“.

Na drugom snimku Ivanišević stoji u boksericama, majici i čarapama. Nakon toga oblači košulju i govori joj: “Ti si se jedino izvukla zbog toga što nećeš da plaćaš, inače bi trebalo da plaćaš“.

Gašić odmah kažnjen

Poslednji u nizu bio je gaf ministra odbrane Bratislava Gašića (neprimerena izjava koju je uputio novinarki), ali on je za razliku od drugih kažnjen. Premijer Vučić izjavio je da je dobro što se Gašić odmah izvinio, ali da je to nedovoljno, i da više ne može biti na ministarskoj funkciji. Ovo je prekretnica u srpskoj političkoj istoriji, da članovi Vlade budu storgo kažnjeni zbog nedoličnih izjava, a sve u cilju, kako je naveo Vućić, da Srbija postane normalna i uređena evropska zemlja.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 0

Ostavite komentar