Мурињо: Симеоне, ево ти и паре и Коста назад!

Жозе Мурињо спреман је да се одрекне бившег играча Атлетико Мадрида, али не и потребе да купује нове играче тог клуба.

Фудбал 09.12.2015 | 18:00
Мурињо: Симеоне, ево ти и паре и Коста назад!

У намери да се што пре реши Дијега Косте, менаџер Челсија Жозе Мурињо склопио је овакву понуду:

Послати Косту и новац у Мадрид, а затражити Антоана Гризмана заузврат, пише енглески "Скy Спортс".

Прошлог лета, после само једне сезоне на "Стамфорд бриџу", у Мадрид је враћен леви бек Фелипе Луис, са којим се Челси и Мурињо нису прославили, а у другој сезони као прилично лоша инвестиција показао се и 35 милиона евра плаћени нападач Коста, па се навелико пише о његовом одласку.

Међутим, да ли ће тренер Атлетика Дијего Симеоне, као и његови надређени, прихватити да се одрекну Гризмана, стрелца десет голова за црвено-беле ове сезоне? Вероватно да, јер се нису плашили да у претходних десет година продају играче попут Фернанда Тореса, Серхија Агуера, Дијега Форлана, Радамела Фалкаа и, на крају, Косте.

Ипак, постоји цена испод које Мадриђани неће ићи, а колико рачунају на Француза говори и податак да ће ускоро сести с њим за сто и понудити му нови уговор према којем ће излазна клаузула износити пуних 80 милиона евра. Ако Челси не жели ово да чека, морао би што пре да понуди 50 и више милиона, и Косту, како би имао било какве шансе у овој намери, тим пре што је више него очигледно да Мурињов састав следеће сезоне неће играти Лигу шампиона, док се то за Атлетико свакако не може тврдити.

Ипак, "Скy Спортс" наводи да, попут Манчестер јунајтеда који је без Лиге шампиона успео да потпише играче попут Бастијана Швајнштајгера или Антонија Марсијала, зов Премијер лиге не би одолео ни Гризман.

Како ствари сада стоје, 24-годишњи Гризман везан је за Атлетико до 2020. године и биће предмет трансфер спекулација и током јануарског и, могуће, током јунског прелазног рока.

А, Коста? С учинком од четири гола на 18 мечева за Челси ове сезоне, уз небројено много свађа, гурања, увреда, проблема, гафова и неколико суспензија, мораће да размисли о новом клубу. Осим уколико не направи мега заокрет у току бурног дела сезоне у Премијер лиги, који следи и који ће одредити и његову и судбину Челсија и Муриња.

Коментари / 0

Оставите коментар