Murinjo: Simeone, evo ti i pare i Kosta nazad!

Žoze Murinjo spreman je da se odrekne bivšeg igrača Atletiko Madrida, ali ne i potrebe da kupuje nove igrače tog kluba.

Fudbal 09.12.2015 | 18:00
Murinjo: Simeone, evo ti i pare i Kosta nazad!

U nameri da se što pre reši Dijega Koste, menadžer Čelsija Žoze Murinjo sklopio je ovakvu ponudu:

Poslati Kostu i novac u Madrid, a zatražiti Antoana Grizmana zauzvrat, piše engleski "Sky Sports".

Prošlog leta, posle samo jedne sezone na "Stamford bridžu", u Madrid je vraćen levi bek Felipe Luis, sa kojim se Čelsi i Murinjo nisu proslavili, a u drugoj sezoni kao prilično loša investicija pokazao se i 35 miliona evra plaćeni napadač Kosta, pa se naveliko piše o njegovom odlasku.

Međutim, da li će trener Atletika Dijego Simeone, kao i njegovi nadređeni, prihvatiti da se odreknu Grizmana, strelca deset golova za crveno-bele ove sezone? Verovatno da, jer se nisu plašili da u prethodnih deset godina prodaju igrače poput Fernanda Toresa, Serhija Aguera, Dijega Forlana, Radamela Falkaa i, na kraju, Koste.

Ipak, postoji cena ispod koje Madriđani neće ići, a koliko računaju na Francuza govori i podatak da će uskoro sesti s njim za sto i ponuditi mu novi ugovor prema kojem će izlazna klauzula iznositi punih 80 miliona evra. Ako Čelsi ne želi ovo da čeka, morao bi što pre da ponudi 50 i više miliona, i Kostu, kako bi imao bilo kakve šanse u ovoj nameri, tim pre što je više nego očigledno da Murinjov sastav sledeće sezone neće igrati Ligu šampiona, dok se to za Atletiko svakako ne može tvrditi.

Ipak, "Sky Sports" navodi da, poput Mančester junajteda koji je bez Lige šampiona uspeo da potpiše igrače poput Bastijana Švajnštajgera ili Antonija Marsijala, zov Premijer lige ne bi odoleo ni Grizman.

Kako stvari sada stoje, 24-godišnji Grizman vezan je za Atletiko do 2020. godine i biće predmet transfer spekulacija i tokom januarskog i, moguće, tokom junskog prelaznog roka.

A, Kosta? S učinkom od četiri gola na 18 mečeva za Čelsi ove sezone, uz nebrojeno mnogo svađa, guranja, uvreda, problema, gafova i nekoliko suspenzija, moraće da razmisli o novom klubu. Osim ukoliko ne napravi mega zaokret u toku burnog dela sezone u Premijer ligi, koji sledi i koji će odrediti i njegovu i sudbinu Čelsija i Murinja.

Komentari / 0

Ostavite komentar