ОКС: Најбољи у 2015. су...?!

Олимпијски комитет Србије традиционално изабрао најбољег спортисту и спортисткињу у години на измаку, као и најбоље екипе.

Остали спортови 09.12.2015 | 08:20
ОКС: Најбољи у 2015. су...?!

У традиционалном избору Олимпијског комитета Србије за најуспешнијег спортисту проглашен је најбољи тенисер света Новак Ђоковић, освајач 11 трофеја у 2015. години, док је најбоља спортисткиња атлетичарка Ивана Шпановић.

Ђоковић је освајач три гренд слема, а најбоља српска скакачица у даљ Ивана Шпановић је ове године освојила европско злато, светску бронзу, прескочила је магичну бројку од седам метара и поставила нови национални рекорд.

За најбољи мушки тим проглашена је ватерполо репрезентација Србије, која је освојила светско злато и Светску лигу, а најбољи женски тим су кошаркашице Србије, које су освојиле злато на првенству Европе.

Најбољи млади спортиста у избору ОКС је теквондисткиња Тијана Богдановић, која је као јуниор освојила бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре, сребрну на Европском за сениоре и златну на Европском првенству за јуниоре.

За најуспешнијег тренера проглашен је селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић.

У години у којој су одржане прве Европске игре ОКС је прогласио и најуспешније на овом такмичењу - Дамир Микец је са две освојене златне медаље најуспешнији је спортиста, док су у женској конкуренцији најбоље кајакашице Далма Бенедек Ружичић и Милица Старовић, које су освојиле златну медаљу у дисциплини К2-500 метара и пето у дисциплини К4-500 метара.

Дан Олимпијског комитета на којем ће најуспешнијим спортистима Србије у 2015. години бити уручени трофеји одржаће се 17. децембра у Дому Народне Скупштине Републике Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар