OKS: Najbolji u 2015. su...?!

Olimpijski komitet Srbije tradicionalno izabrao najboljeg sportistu i sportistkinju u godini na izmaku, kao i najbolje ekipe.

Ostali sportovi 09.12.2015 | 08:20
OKS: Najbolji u 2015. su...?!

U tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije za najuspešnijeg sportistu proglašen je najbolji teniser sveta Novak Đoković, osvajač 11 trofeja u 2015. godini, dok je najbolja sportistkinja atletičarka Ivana Španović.

Đoković je osvajač tri grend slema, a najbolja srpska skakačica u dalj Ivana Španović je ove godine osvojila evropsko zlato, svetsku bronzu, preskočila je magičnu brojku od sedam metara i postavila novi nacionalni rekord.

Za najbolji muški tim proglašena je vaterpolo reprezentacija Srbije, koja je osvojila svetsko zlato i Svetsku ligu, a najbolji ženski tim su košarkašice Srbije, koje su osvojile zlato na prvenstvu Evrope.

Najbolji mladi sportista u izboru OKS je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, koja je kao junior osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, srebrnu na Evropskom za seniore i zlatnu na Evropskom prvenstvu za juniore.

Za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.

U godini u kojoj su održane prve Evropske igre OKS je proglasio i najuspešnije na ovom takmičenju - Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji je sportista, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje kajakašice Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović, koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini K2-500 metara i peto u disciplini K4-500 metara.

Dan Olimpijskog komiteta na kojem će najuspešnijim sportistima Srbije u 2015. godini biti uručeni trofeji održaće se 17. decembra u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar