Шпијунажа! Украо Мерцедесове податке пред прелазак у Ферари!

Екипа Мерцедеса има проблема са инжењером Бенџамином Хојлом који би на крају године требало да пређе у редове ривала Ферарија.

Остали спортови 09.12.2015 | 17:40
Шпијунажа! Украо Мерцедесове податке пред прелазак у Ферари!

Хојл је наводно копирао поверљиве документе међу којима су извештаји са трка, пређена километража и подаци о штети Мерцедесовог тима са трке на Хунгарорингу ове сезоне.

Због тога је немачки тим, који је доминантно освојио титулу међу конструкторима ове године са 275 бодова више од Ферарија, тужио Хојла.

Мерцедес тражи повратак свих докумената и информација, те надокнаду правног поступка, а жели и да блокира Хојлов прелазак у Ферари или неки други Ф1 тим до краја следеће сезоне.

Када је немачки тим сазнао за његову намеру да пређе у Ферари по истеку четворогодишњег уговора, пребацио га је на дужности које нису у вези са Ф1, добио је нови е-маил, а сви тимски подаци су уклоњени са његовог лаптопа.

Међутим, Хојл је наводно пронашао начин да се домогне извештаја са трке у Мађарској и поверљивих података, који би представљали велику предност за екипу која их се домогне.

Хојл је запослен у "Мерцедес АМГ Хигх Перформанце Поwертраинс", који осим за Мерцедес Петронас производи моторе још за Форс Индију, Вилијамс и Лотус Ф1 тимове.

Само четири произвођача сабдевају Ф1 тимове моторима – Мерцедес, Ферари, Хонда и Рено, а то екипе по сезони кошта око 25,5 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар