Špijunaža! Ukrao Mercedesove podatke pred prelazak u Ferari!

Ekipa Mercedesa ima problema sa inženjerom Bendžaminom Hojlom koji bi na kraju godine trebalo da pređe u redove rivala Ferarija.

Ostali sportovi 09.12.2015 | 17:40
Špijunaža! Ukrao Mercedesove podatke pred prelazak u Ferari!

Hojl je navodno kopirao poverljive dokumente među kojima su izveštaji sa trka, pređena kilometraža i podaci o šteti Mercedesovog tima sa trke na Hungaroringu ove sezone.

Zbog toga je nemački tim, koji je dominantno osvojio titulu među konstruktorima ove godine sa 275 bodova više od Ferarija, tužio Hojla.

Mercedes traži povratak svih dokumenata i informacija, te nadoknadu pravnog postupka, a želi i da blokira Hojlov prelazak u Ferari ili neki drugi F1 tim do kraja sledeće sezone.

Kada je nemački tim saznao za njegovu nameru da pređe u Ferari po isteku četvorogodišnjeg ugovora, prebacio ga je na dužnosti koje nisu u vezi sa F1, dobio je novi e-mail, a svi timski podaci su uklonjeni sa njegovog laptopa.

Međutim, Hojl je navodno pronašao način da se domogne izveštaja sa trke u Mađarskoj i poverljivih podataka, koji bi predstavljali veliku prednost za ekipu koja ih se domogne.

Hojl je zaposlen u "Mercedes AMG High Performance Powertrains", koji osim za Mercedes Petronas proizvodi motore još za Fors Indiju, Vilijams i Lotus F1 timove.

Samo četiri proizvođača sabdevaju F1 timove motorima – Mercedes, Ferari, Honda i Reno, a to ekipe po sezoni košta oko 25,5 miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar