Мамић на слободи, али као да није!

Извршни председник Динама Здравко Мамић, оптужен за финансијске малверзације, моћи ће да се брани са слободе пошто уплати јемство од 1,8 милиона евра.

Фудбал 09.12.2015 | 12:40
Мамић на слободи, али као да није!

Ипак, како преноси Хина, неће моћи да контактира са сведоцима, нити да обавља функцију у клубу.

Мамић на слободи неће смети да контактира чак ни са рођеним братом Зораном, који је на функцији тренера 'Модрих'.

Са слободе ће се бранити и преостали осумњичени – Мамићев син Марио и двојица предузетника, Сандро Стипанчић и Игор Крото.

Сви споменути с Мамићем на челу сумњиче су да су приликом трансфера фудбалера Динама 'извукли' из клуба 10 милиона евра и 500.000 фунти.

Сумња се да је Мамић од краја 2004. до априла ове године "повезао у злочиначко удружење" Врбановића, као главног директора и члана управе Динама, свог сина Марија и двојицу предузетника као водитеље пословања или прокуристе фирми из Швајцарске, Уједињених Арапских Емирата, Велике Британије и Хонгконга.

Циљ им је био прибављање нелегалне имовинске користи на штету Динама.

Мамић је са сином, Кротом и Стипанчићем договарао закључивање фиктивних споразума и уговора између Динама и страних фирми о преузимању непостојећих дуговања клуба према играчима и за непостојеће услуге посредовања у трансферима играча које су у име Динама потписивали Мамић и Врбановић.

Преко оф шор фирми је од 2004. године из Динама извучено више од десет милиона евра и пола милиона фунти.

Против челника Динама, Здравка и његовог брата Зорана Мамића летос је покренута истрага због сумње да су утајом пореза и другим незаконитостима Динамо оштетили за готово 118 милиона куна (15, 6 милиона евра), а државни буџет за око 12 милиона куна (1, 6 милиона евра).

Том истрагом су обухваћени и извршни председник ХНС Дамир Врбановић и порезник Милан Пернат.

Браћа Мамић и Врбановић су због те истраге завршили у притвору из којег су пуштени средином јула када су уплатили кауцију како би се бранили са слободе.

Коментари / 0

Оставите коментар