Mamić na slobodi, ali kao da nije!

Izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić, optužen za finansijske malverzacije, moći će da se brani sa slobode pošto uplati jemstvo od 1,8 miliona evra.

Fudbal 09.12.2015 | 12:40
Mamić na slobodi, ali kao da nije!

Ipak, kako prenosi Hina, neće moći da kontaktira sa svedocima, niti da obavlja funkciju u klubu.

Mamić na slobodi neće smeti da kontaktira čak ni sa rođenim bratom Zoranom, koji je na funkciji trenera 'Modrih'.

Sa slobode će se braniti i preostali osumnjičeni – Mamićev sin Mario i dvojica preduzetnika, Sandro Stipančić i Igor Kroto.

Svi spomenuti s Mamićem na čelu sumnjiče su da su prilikom transfera fudbalera Dinama 'izvukli' iz kluba 10 miliona evra i 500.000 funti.

Sumnja se da je Mamić od kraja 2004. do aprila ove godine "povezao u zločinačko udruženje" Vrbanovića, kao glavnog direktora i člana uprave Dinama, svog sina Marija i dvojicu preduzetnika kao voditelje poslovanja ili prokuriste firmi iz Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i Hongkonga.

Cilj im je bio pribavljanje nelegalne imovinske koristi na štetu Dinama.

Mamić je sa sinom, Krotom i Stipančićem dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora između Dinama i stranih firmi o preuzimanju nepostojećih dugovanja kluba prema igračima i za nepostojeće usluge posredovanja u transferima igrača koje su u ime Dinama potpisivali Mamić i Vrbanović.

Preko of šor firmi je od 2004. godine iz Dinama izvučeno više od deset miliona evra i pola miliona funti.

Protiv čelnika Dinama, Zdravka i njegovog brata Zorana Mamića letos je pokrenuta istraga zbog sumnje da su utajom poreza i drugim nezakonitostima Dinamo oštetili za gotovo 118 miliona kuna (15, 6 miliona evra), a državni budžet za oko 12 miliona kuna (1, 6 miliona evra).

Tom istragom su obuhvaćeni i izvršni predsednik HNS Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernat.

Braća Mamić i Vrbanović su zbog te istrage završili u pritvoru iz kojeg su pušteni sredinom jula kada su uplatili kauciju kako bi se branili sa slobode.

Komentari / 0

Ostavite komentar