Божинов: Ма и да се оженим овде, само да побиједимо!

Нападач Партизана Валери Божинов увек спреман за шалу. О томе да би могао да постане "српски зет": "Српкиње су баш лепе, ко зна...". О пеналима: "Ако га буде, нека шутирају и голмани, само да га дамо".

Фудбал 09.12.2015 | 10:00
Божинов: Ма и да се оженим овде, само да побиједимо!

Валери Божинов се потпуно уклопио у Фудбалски клуб Партизан. Многи странци пре Бугарина, увек су говорили о доброј атмосфери у клубу, међу играчима, о лепоти живљења у Београду, али Божинов се некако "укачио" у цео амбијент "на кеца".

То што је из Бугарске и схвата српски језик (а и говори га) само му је додатно помогло да увек буде активни учесник шала.

У интервјуу за ТВ Партизан, а пред "финале" групне фазе Лиге Европе, против немачког Аугзбурга у четвртак, Божинов је био упитан и о неким нефудбалским стварима. Рецимо, да ли би волео да постане "српски зет".

"Ја волим Партизан, знам за његову историју, желим да пишем историју клуба са саиграчима. Волим и Београд, свиђа ми се и више од Софије. Луди, храна, живот, све је топ. Лепе су и девојке, Српкиње су баш лепе. А то за жену (ха, ха, ха)... види, у животу се никад не зна. Зашто не, ако ми се нека девојка свиди. Идемо даље, што би рекао Грпче (Петар Грбић)".

Да ли би Грбић био кум?

"Зашто не, може и 'мали Маци', мислим Жиле (Андрија Живковић). Ма, сви!", прихватио је шалу бугарски нападач и наставио: "То није приоритет, приоритет је Партизан, ја да дајем голове, да побеђујемо. А после шта дође...".

А ако буде пенал?

"Не знам, причали смо, сви смо промашивали... Ако се буде решавала утакмица против Аугзбурга и буде пенал... ко год буде био на терену у том тренутку, нека шутира, могу и Кљаја или Жиле (голмани Кљајић и Живковић), само да га да и да прођемо!".

Коментари / 0

Оставите коментар