Božinov: Ma i da se oženim ovde, samo da pobijedimo!

Napadač Partizana Valeri Božinov uvek spreman za šalu. O tome da bi mogao da postane "srpski zet": "Srpkinje su baš lepe, ko zna...". O penalima: "Ako ga bude, neka šutiraju i golmani, samo da ga damo".

Fudbal 09.12.2015 | 10:00
Božinov: Ma i da se oženim ovde, samo da pobijedimo!

Valeri Božinov se potpuno uklopio u Fudbalski klub Partizan. Mnogi stranci pre Bugarina, uvek su govorili o dobroj atmosferi u klubu, među igračima, o lepoti življenja u Beogradu, ali Božinov se nekako "ukačio" u ceo ambijent "na keca".

To što je iz Bugarske i shvata srpski jezik (a i govori ga) samo mu je dodatno pomoglo da uvek bude aktivni učesnik šala.

U intervjuu za TV Partizan, a pred "finale" grupne faze Lige Evrope, protiv nemačkog Augzburga u četvrtak, Božinov je bio upitan i o nekim nefudbalskim stvarima. Recimo, da li bi voleo da postane "srpski zet".

"Ja volim Partizan, znam za njegovu istoriju, želim da pišem istoriju kluba sa saigračima. Volim i Beograd, sviđa mi se i više od Sofije. Ludi, hrana, život, sve je top. Lepe su i devojke, Srpkinje su baš lepe. A to za ženu (ha, ha, ha)... vidi, u životu se nikad ne zna. Zašto ne, ako mi se neka devojka svidi. Idemo dalje, što bi rekao Grpče (Petar Grbić)".

Da li bi Grbić bio kum?

"Zašto ne, može i 'mali Maci', mislim Žile (Andrija Živković). Ma, svi!", prihvatio je šalu bugarski napadač i nastavio: "To nije prioritet, prioritet je Partizan, ja da dajem golove, da pobeđujemo. A posle šta dođe...".

A ako bude penal?

"Ne znam, pričali smo, svi smo promašivali... Ako se bude rešavala utakmica protiv Augzburga i bude penal... ko god bude bio na terenu u tom trenutku, neka šutira, mogu i Kljaja ili Žile (golmani Kljajić i Živković), samo da ga da i da prođemo!".

Komentari / 0

Ostavite komentar