Пао договор Селте и Арсенала: Нолито код Венгера за 19 милиона евра?

Тако бар тврди Мундо Депортиво који пише да 29-годишњи Шпанац у јануару сигурно стиже на Емирате.

Фудбал 09.12.2015 | 08:00
Пао договор Селте и Арсенала: Нолито код Венгера за 19 милиона евра?

Челници Арсенала услишили су жељу менаџера Арсена Венгера и ступили у преговоре са Селтом око куповине нејног 29-годишњег нападача Нолита.

Према писању Мундо Депортива, преговори између три стране (Арсенал, Селта, Нолито) су у поодмаклој фази, па би врло лако могло да се деси да Барселона на крају остане без појачања које су многи видели на Ноу Кампу у јануарском прелазном року.

Нападач тима из Галиције, упркос интересовању Барселоне није летос прешао у Каталонију, што многи тумаче и као последицу недовољне жеље функционера званичног шампиона Европе да га врате у своје редове након пет година, па ће Нолито ускоро постати Тобџија.

Енглески тим понудио је Селти 19.000.000 евра што је више него откупна клаузула коју Шпанац има, па ће га ангажовати током јануарског прелазног рока. Арсен Венгер очајнички тражи дугорочну замену за Данија Велбека, који је недавно морао на операцију левог колена због које се неће враћати на терен до краја марта следеће године. Француз такође, намерава да понуди Нолиту и три пута већу плату од оне коју има у Вигу, што је довољан разлог да Шпанац изабере селидбу у Лондон.

Иако ниједна страна није желела да званично потврди контакте, Мундо Депортиво јавља да је коначни одговор јако близу. Нолито је недавно одлучио да одустане од продужетка уговора са Селтом јер није задовољан понуђеним условима, па ће се стране већ у јануару растати како би клуб из Галиције имао неку вајду и добио обештећење.

Занимљиво, Барселона је понудила Селти да задржи Нолита до краја сезоне, а да им га прода следећег лета, што се не допада челницима екипе из Вига. Они желе паре и то одмах, па је понуда Арсенала прихваћена са задовољством.

Коментари / 0

Оставите коментар