Pao dogovor Selte i Arsenala: Nolito kod Vengera za 19 miliona evra?

Tako bar tvrdi Mundo Deportivo koji piše da 29-godišnji Španac u januaru sigurno stiže na Emirate.

Fudbal 09.12.2015 | 08:00
Pao dogovor Selte i Arsenala: Nolito kod Vengera za 19 miliona evra?

Čelnici Arsenala uslišili su želju menadžera Arsena Vengera i stupili u pregovore sa Seltom oko kupovine nejnog 29-godišnjeg napadača Nolita.

Prema pisanju Mundo Deportiva, pregovori između tri strane (Arsenal, Selta, Nolito) su u poodmakloj fazi, pa bi vrlo lako moglo da se desi da Barselona na kraju ostane bez pojačanja koje su mnogi videli na Nou Kampu u januarskom prelaznom roku.

Napadač tima iz Galicije, uprkos interesovanju Barselone nije letos prešao u Kataloniju, što mnogi tumače i kao posledicu nedovoljne želje funkcionera zvaničnog šampiona Evrope da ga vrate u svoje redove nakon pet godina, pa će Nolito uskoro postati Tobdžija.

Engleski tim ponudio je Selti 19.000.000 evra što je više nego otkupna klauzula koju Španac ima, pa će ga angažovati tokom januarskog prelaznog roka. Arsen Venger očajnički traži dugoročnu zamenu za Danija Velbeka, koji je nedavno morao na operaciju levog kolena zbog koje se neće vraćati na teren do kraja marta sledeće godine. Francuz takođe, namerava da ponudi Nolitu i tri puta veću platu od one koju ima u Vigu, što je dovoljan razlog da Španac izabere selidbu u London.

Iako nijedna strana nije želela da zvanično potvrdi kontakte, Mundo Deportivo javlja da je konačni odgovor jako blizu. Nolito je nedavno odlučio da odustane od produžetka ugovora sa Seltom jer nije zadovoljan ponuđenim uslovima, pa će se strane već u januaru rastati kako bi klub iz Galicije imao neku vajdu i dobio obeštećenje.

Zanimljivo, Barselona je ponudila Selti da zadrži Nolita do kraja sezone, a da im ga proda sledećeg leta, što se ne dopada čelnicima ekipe iz Viga. Oni žele pare i to odmah, pa je ponuda Arsenala prihvaćena sa zadovoljstvom.

Komentari / 0

Ostavite komentar