СП - Српкиње нису клонуле: На ноге, што пре!

Јелена Живковић верује, упркос поразу од Мађарске, да ће са саиграчицама успети да прође групну фазу Светског првенства у Данској.

Остали спортови 07.12.2015 | 21:00
СП - Српкиње нису клонуле: На ноге, што пре!

После велике борбе и освојеног бода против Црногорки, српске рукометашице доживеле су и први пораз на Светском првенству у Данској, у дуелу са Мађарицама.

Учинило се на старту утакмице, при вођству Мађарица 10:4 у 12. минуту, да ће наш тим глатко изгубити, али су се изабранице Саше Бошковића тргле крајем првог дела и серијом 8:2 пришле ривалкама само на два гола заостатка.

Почетком другог дела у три наврата било је наговештено и изједначење, али је Мађарска увек успевала да се одбрани, све до финиша, у којем је ипак без трзавица потврдила још један тријумф.

Селектор Саша Бошковић видео је у игри девојака умор од претходног меча.

"Лоше смо отворили утакмицу. Покушали смо да се вратимо и имали смо шансе у другом полувремену кад смо се примакли на један гол разлике. Као да нисмо имали свежину, јер доста су се девојке истрошиле синоћ на утакмици са Црном Гором. Имамо сутра слободан дан који ћемо да искористимо да се припремимо за утакмицу са Данском".

Понедељак је дан за одмор у групи А уочи дуела против Данкиња, заказаног за уторак у 20.45.

Јелена Живковић, репрезентативка Србије, такође је констатовала да је наш тим почео утакмицу недопустиво лоше. Уз то, поручује да ништа није изгубљено и да је пред екипом велика борба.

"Лоше смо отвориле утакмицу. Већ на почетку је Мађарска повела и направила разлику. Одбрана и средина нам је била лоша. У првом полувремену смо успеле да се вратимо и то је било добро. Једноставно имале смо доста промашених зицера, плус лоша одбрана што је и довело до оваквог резултата. Имамо дан одмора и морамо да се окренемо другим утакмицама које нас чекају. Морамо што пре да се дигнемо, одморимо и припремимо тактику за Данску. Надам се да ћемо испунити тренутни циљ, а то је да прођемо групу".

До краја групне фазе, наш тим играће против Данске (уторак, 20.45), Јапана (среда, 18.30) и Туниса (петак, 18.30). Табела Групе А тренутно изгледа овако: Мађарска 4, Црна Гора 3, Данска (-1) 2, Србија 1, Јапан 0 и Тунис (-1) 0.

Пласман у следећу фазу обезбедиће четири екипе.

Коментари / 0

Оставите коментар