SP - Srpkinje nisu klonule: Na noge, što pre!

Jelena Živković veruje, uprkos porazu od Mađarske, da će sa saigračicama uspeti da prođe grupnu fazu Svetskog prvenstva u Danskoj.

Ostali sportovi 07.12.2015 | 21:00
SP - Srpkinje nisu klonule: Na noge, što pre!

Posle velike borbe i osvojenog boda protiv Crnogorki, srpske rukometašice doživele su i prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Danskoj, u duelu sa Mađaricama.

Učinilo se na startu utakmice, pri vođstvu Mađarica 10:4 u 12. minutu, da će naš tim glatko izgubiti, ali su se izabranice Saše Boškovića trgle krajem prvog dela i serijom 8:2 prišle rivalkama samo na dva gola zaostatka.

Početkom drugog dela u tri navrata bilo je nagovešteno i izjednačenje, ali je Mađarska uvek uspevala da se odbrani, sve do finiša, u kojem je ipak bez trzavica potvrdila još jedan trijumf.

Selektor Saša Bošković video je u igri devojaka umor od prethodnog meča.

"Loše smo otvorili utakmicu. Pokušali smo da se vratimo i imali smo šanse u drugom poluvremenu kad smo se primakli na jedan gol razlike. Kao da nismo imali svežinu, jer dosta su se devojke istrošile sinoć na utakmici sa Crnom Gorom. Imamo sutra slobodan dan koji ćemo da iskoristimo da se pripremimo za utakmicu sa Danskom".

Ponedeljak je dan za odmor u grupi A uoči duela protiv Dankinja, zakazanog za utorak u 20.45.

Jelena Živković, reprezentativka Srbije, takođe je konstatovala da je naš tim počeo utakmicu nedopustivo loše. Uz to, poručuje da ništa nije izgubljeno i da je pred ekipom velika borba.

"Loše smo otvorile utakmicu. Već na početku je Mađarska povela i napravila razliku. Odbrana i sredina nam je bila loša. U prvom poluvremenu smo uspele da se vratimo i to je bilo dobro. Jednostavno imale smo dosta promašenih zicera, plus loša odbrana što je i dovelo do ovakvog rezultata. Imamo dan odmora i moramo da se okrenemo drugim utakmicama koje nas čekaju. Moramo što pre da se dignemo, odmorimo i pripremimo taktiku za Dansku. Nadam se da ćemo ispuniti trenutni cilj, a to je da prođemo grupu".

Do kraja grupne faze, naš tim igraće protiv Danske (utorak, 20.45), Japana (sreda, 18.30) i Tunisa (petak, 18.30). Tabela Grupe A trenutno izgleda ovako: Mađarska 4, Crna Gora 3, Danska (-1) 2, Srbija 1, Japan 0 i Tunis (-1) 0.

Plasman u sledeću fazu obezbediće četiri ekipe.

Komentari / 0

Ostavite komentar