Зашто неко воли НФЛ? Е па, због овога...!

Љубитеље америчког фудбала у Србији често зачуђено гледају и питају како могу да воле тај спорт. Одговор на то питање дао је дуел Њу Ингланда и Филаделфије.

Остали спортови 07.12.2015 | 13:40
Зашто неко воли НФЛ? Е па, због овога...!

Без обзира на то ко вам је фаворит у НФЛ-у, победа Иглса над Петриотсима 35:28 је показала сву лепоту овог спектакуларног спорта.

Актуелни шампион био је апсолутни фаворит на свом Жилет стадиону, предвођен Томом Брејдијем повео је 14:0, али су Иглси "на крилима" одбране и специјалног тима преокренули на 35:14 и послали неколико хиљада гледалаца раније кући.

Међутим, ти навијачи "кажњени" су јер су пропустили спектакуларну завршницу. Брејди се након два пресечена паса пробудио те са две фантастичне акције вратио Петсе на 35:28, угуравши сам последњи ТД. Домаћин није успео да "украде" лопту ривалу "онсајд киком", Иглси су успели да се одбране и "потроше" два минута, а онда су у кључном нападу замало све упрскали.

Иначе сјајни тренер Иглса Чип Кели доноси несхватљиву одлуку, поред једног од најбољих тркача лиге Демарка Мареја даје лопту Кењону Барнеру који не успева да оправда поверење. Губи посед и Брејди добија цео минут да избори продужетке.

Можда и најбољи QБ лиге у 21. веку креће у последњи напад и покушај да испише истрију те први пут од постојања Петриотса надокнади три тачдауна заостатка у последњем периоду. Међутим, није имао праву подршку рисивера, његови хватачи праве неколико великих грешака и Иглси славе велики тријумф после два дебакла (90:31 укупни пораз од Тампе и Детроита).

Сем Бредфорд завршио је меч са 120 јарди и два тачдауна, за Џордана Метјуза и Зека Ерца, док је Дарен Спролс истрчао 66 јарди. По ТД Иглсима донели су Наџи Гуд вративши изблокиран кик, Малком Џенкинс након интерсепшна је претрчао 99 јарди до енд-зоне, те фантастични Спролс који је вратио пант за 83 јарде.

С друге стране, Брејди је имао 312 јарди, три тачдауна и два интерсепшна, по један су ухватили ранинбек нужно промовисан у хватача Џејмс Вајт (115 јарди), ровити Дени Амендола и Скот Чендлер, а Брејди је и истрчао један ТД којим је вратио свој тим у живот.

Њутн са 5 тачдауна преокренуо 0:14

У међувремену, ништа мање драматично није било у Њу Орлеансу, где су Сејнтси замало оставили НФЛ без непоражених тимова. Домаћин је повео 14:0 против Каролине, те попут Петса испустио то вођство, али пет минута пре краја Марк Инграм прави нови преокрет за 38:34.

Међутим, минут пре краја Кем Њутн проналази ветерана Џерика Кочерија те доноси Пантерсима коначних 41:38, за 12. узастопну победу ове сезоне.

Њутн је одиграо још један вансеријски меч, завршио га је са 331 јардом и пет бачених тачдауна уз један пресечен пас. Џонатан Стјуарт је истрчао један уз 82 јарде, а два пута је лопту у енд-зони ривала хватао Тед Гин Џуниор. По један тачдаун ухватили су још Мајк Толберт и Девин Фунчес.

С друге стране, Дру Брис је имао 282 јарде и три тачдауна уз такође један интерсепшн, а по ТД су ухватили Брендин Кукс, Брендон Колеман и Бенџамин Вотсон.

Овим преокретом Пантерси су дефинитивно освојили Јужну дивизију НФЦ-а, те оставили ривала Сејнтсе на дну исте са 4-8, две победе иза Тампа Беја и Атланте.

Чифси и Бронкоси владају Западом АФЦ-а

У сенци ова два спектакла остали су дивизијски дуели на Западу АФЦ-а који су припали Канзас Ситију и Денверу. Чифси су експлодирали у последњој четвртини те са три тачдауна у низу добили Рејдерсе 34:20, док су Бронкоси већ у првом полувремену "сломили" Сан Дијего за 17:3.

Алекс Смит је бацио два од та три поменута тачдауна "поглавица", своја једина два на мечу уз 162 јарде, а оба пута је пронашао Џеремија Меклина. Имао је и један ТД трчањем уз Спенсера Вера.

Дерек Кар је добро предводио Рејдерсе са 283 јарде и такође два тачдауна, али је три пута препуштао лопту ривалу, последњи пут три минута пре краја за тачдаун Тајвона Бренча којим је преломљен меч.

У другом обрачуну у овој дивизији Бронкоси су у првом полувремену сломили Чарџерсе, један тачдаун је бацио Брок Освејлер, а други је постигао Бени Треветан пресекавши пас Филипа Риверса, да би у наставку одбрана сачувала стечено вођство гостију.

Освајлер је овај пут имао нешто слабији наступ са 166 јарди и интерсепшном уз поменути ТД, али је Риверс још више подбацио са 202 јарда без тачдауна, па Чарџерси нису могли ни да се надају четвртом тријумфу.

Бронкоси и даље предводе дивизију са 10/2, Чифси су на 7/5, Рејдерси имају 5/7, док су Чарџерси на дну са 3/9.

НФЛ, 13. викенд:
Оукленд – Канзас Сити 20:34
Сан Дијего – Денвер 3:17
Њу Ингланд – Филаделфија 28:35
Њу Орлеанс – Каролина 38:41
Питсбург – Индијанаполис

Раније:
Бафало – Хјустон 30:21
Чикаго – Сан Франциско 20:26 пп
Кливленд – Синсинати 3:37
Мајами – Балтимор 15:13
Минесота – Сијетл 7:38
НY Џајантс – НY Џетс 20:23 пп
Сент Луис – Аризона 3:27
Тампа Беј – Атланта 23:19
Тенеси – Џексонвил 42:39

Уторак:
Вашингтон – Далас

Петак:
Детроит – Грин Беј 23:27

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дејв

07.12.2015 12:55

Није то лос спорт за гледати, само сто има пуно прекида, мало ефективне игре, дуге паузе и "намјестања" позиција, те замјене тимова напад/одбрана, па са страна зиви циркус, тако да ти мецеви трају 2-3 сата, а трци се 15-20 мин.

ОДГОВОРИТЕ