Хиршер класа за себе у Бивер крику!

Само дан пошто је први пут славио у супервелеслалому, аустријски скијаш Марсел Хиршер оправдао је улогу фаворита на велеслалому у америчком Бивер крику.

Остали спортови 07.12.2015 | 12:40
Хиршер класа за себе у Бивер крику!

Хиршер је до другог тријумфа ове сезоне, а 33. у каријери, дошао укупним временом од 2:32.58 минута, са 98 стотинки предности у односу на Виктора Мифа-Жандеа из Француске. Њима двојици се на победничком постољу придружио Норвежанин Хенрик Кристоферсен, који је био још 33 стотинке даље.

Хиршер је на стази “Птице грабљивице” био класа за себе, пошто је био убедљиво најбржи после обе вожње. После прве најближи му је био Штефан Луиц из Немачке, са 15 стотинки заостатка, док је трећи био Швеђанин Андре Мирер. Међутим, они су направили грешке у другој рунди, које су Мифа-Жанде и Кристоферсен једва дочекали.

Мирер је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред немачког скијаша Феликса Нојројтера, Флоријана Ајсата из Немачке и Француза Матјеа Февра. Прву десеторицу комплетирали су још један Италијан Рикардо Тонети и двојица аустријских скијаша Филиш Шергхофер и Роланд Ајтингер.

У генералном пласману Светског купа и даље води Норвежанин Аксел Лунд Свиндал са 317 бодова, а прати га Хиршер са 260. У поретку велеслалома, Хиршер је први са 160 бодова, испред Американца Теда Лигетија, који није завршио прву вожњу у Бивер крику, и Кристоферсена са по 100.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се тркама у техничким дисциплинама у француском Вал д’Изеру наредног викенда.

Коментари / 0

Оставите коментар