Hiršer klasa za sebe u Biver kriku!

Samo dan pošto je prvi put slavio u superveleslalomu, austrijski skijaš Marsel Hiršer opravdao je ulogu favorita na veleslalomu u američkom Biver kriku.

Ostali sportovi 07.12.2015 | 12:40
Hiršer klasa za sebe u Biver kriku!

Hiršer je do drugog trijumfa ove sezone, a 33. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 2:32.58 minuta, sa 98 stotinki prednosti u odnosu na Viktora Mifa-Žandea iz Francuske. Njima dvojici se na pobedničkom postolju pridružio Norvežanin Henrik Kristofersen, koji je bio još 33 stotinke dalje.

Hiršer je na stazi “Ptice grabljivice” bio klasa za sebe, pošto je bio ubedljivo najbrži posle obe vožnje. Posle prve najbliži mu je bio Štefan Luic iz Nemačke, sa 15 stotinki zaostatka, dok je treći bio Šveđanin Andre Mirer. Međutim, oni su napravili greške u drugoj rundi, koje su Mifa-Žande i Kristofersen jedva dočekali.

Mirer je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred nemačkog skijaša Feliksa Nojrojtera, Florijana Ajsata iz Nemačke i Francuza Matjea Fevra. Prvu desetoricu kompletirali su još jedan Italijan Rikardo Toneti i dvojica austrijskih skijaša Filiš Šerghofer i Roland Ajtinger.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 317 bodova, a prati ga Hiršer sa 260. U poretku veleslaloma, Hiršer je prvi sa 160 bodova, ispred Amerikanca Teda Ligetija, koji nije završio prvu vožnju u Biver kriku, i Kristofersena sa po 100.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se trkama u tehničkim disciplinama u francuskom Val d’Izeru narednog vikenda.

Komentari / 0

Ostavite komentar