Данас у Српској магловито и прохладно

У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити магловито и прохладно вријеме, осим у Херцеговини и брдско-планинским предјелима, гдје ће бити сунчано и топло за ово доба године.

Босна и Херцеговина 06.12.2015 | 10:10
Данас у Српској магловито и прохладно

Највиша дневна температура у већини крајева од седам до 13, на југу и у сунчаним предјелима изнад 15, а у мјестима гдје се магла задржи током цијелог дана три степена Целзијусова.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, јутро је прохладно са слабим мразем у вишим крајевима, док је у низијама, око ријека и по котлинама на сјеверу, истоку и западу честа магла, која понегдје смањује видљивост на само 100 метара.

Током дана магла ће се дјелимично разилазити, уз више сунчаних периода него претходних дана, али и даље ће у многим предјелима на сјеверу и истоку бити облачно, тмурно и свјеже вријеме.

У Херцеговини и брдско-планинским пределима биће сунчано и уједно знатно топлије.

Вјетар сјеверни и сјеверозападни, у Херцеговини слаба до умјерена бура.

У Херцеговини и брдско-планинским пределима је ведро, а у већини нижих предела је облачно и магловито. Магла понегде смањује видљивост на само 100 метара. Дува слаб и променљив ветар, у Херцеговини слаб северни.

Температура у 7.00 часова: Соколац, Гацко и Ливно минус пет, Хан Пијесак и Бугојно минус три, Сарајево минус један, Бихаћ и Зеница нула, Бањалука, Приједор, Вишеград, Нови Град и Тузла један, Добој и Бјелашница два, Србац и Мостар три, Требиње и Зворник четири, Бијељина пет и Неум осам степена Целзијусова.

Висина снијега у 7.00 часова: Шипово два, Мркоњић Град три, Иван Седло четири, Бугојно шест, Хан Пијесак 11, Бјелашница 13 и Купрес 15 центиметара.

Коментари / 0

Оставите коментар