Danas u Srpskoj maglovito i prohladno

U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti maglovito i prohladno vrijeme, osim u Hercegovini i brdsko-planinskim predjelima, gdje će biti sunčano i toplo za ovo doba godine.

Bosna i Hercegovina 06.12.2015 | 10:10
Danas u Srpskoj maglovito i prohladno

Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od sedam do 13, na jugu i u sunčanim predjelima iznad 15, a u mjestima gdje se magla zadrži tokom cijelog dana tri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, jutro je prohladno sa slabim mrazem u višim krajevima, dok je u nizijama, oko rijeka i po kotlinama na sjeveru, istoku i zapadu česta magla, koja ponegdje smanjuje vidljivost na samo 100 metara.

Tokom dana magla će se djelimično razilaziti, uz više sunčanih perioda nego prethodnih dana, ali i dalje će u mnogim predjelima na sjeveru i istoku biti oblačno, tmurno i svježe vrijeme.

U Hercegovini i brdsko-planinskim predelima biće sunčano i ujedno znatno toplije.

Vjetar sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini slaba do umjerena bura.

U Hercegovini i brdsko-planinskim predelima je vedro, a u većini nižih predela je oblačno i maglovito. Magla ponegde smanjuje vidljivost na samo 100 metara. Duva slab i promenljiv vetar, u Hercegovini slab severni.

Temperatura u 7.00 časova: Sokolac, Gacko i Livno minus pet, Han Pijesak i Bugojno minus tri, Sarajevo minus jedan, Bihać i Zenica nula, Banjaluka, Prijedor, Višegrad, Novi Grad i Tuzla jedan, Doboj i Bjelašnica dva, Srbac i Mostar tri, Trebinje i Zvornik četiri, Bijeljina pet i Neum osam stepena Celzijusova.

Visina snijega u 7.00 časova: Šipovo dva, Mrkonjić Grad tri, Ivan Sedlo četiri, Bugojno šest, Han Pijesak 11, Bjelašnica 13 i Kupres 15 centimetara.

Komentari / 0

Ostavite komentar