„Аве, Цезаре!“ браће Коен отвара Берлинале 2016.

Нови филм Браће Коен „Аве, Цезаре!“ са Џорџом Клунијем и Скарлет Јохансон отвориће 66. Берлниски филмски фестивал који се одржава од 11. до 21. фебруара, најавили су организатори.

Забава 06.12.2015 | 09:30
„Аве, Цезаре!“ браће Коен отвара Берлинале 2016.

Част да 11. фебруара отвори 66. издање филмске смотре у Берлину припало је остварењу Аве, Цезаре (Хеил, Цеасар!), које ће бити приказано ван конкуренције.

„Изванредно је да Џоел и Итан Коен још једном отварају Берлинале после филма Човек звани храброст, 2011. године“, рекао је Дитер Кослик, директор фестивала.

„Њихов дух, јединствене личности и изванредан таленат приповедача ће сигурно одушевити публику“, додао је Кослик и оценио да је Аве, Цезаре „савршено отварање“ 66. издања фестивала.

Филм ће у америчким биоскопима бити од 5. фебруара.

Осим Џорџа Клунија и Скарлет Јохансон, у глумачкој екипи су бројна позната имена као што су Џош Бролин, Тилда Свинтон, Рејф Фајнс и Кристофер Ламбер.

Златни медвед ове године биће уручен 20. фебруара, а жири предводи америчка глумица Мерил Стрип. Прошле године ту престижну награду је добио ирански редитељ Џафар Панахи за филм Такси.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар