„Ave, Cezare!“ braće Koen otvara Berlinale 2016.

Novi film Braće Koen „Ave, Cezare!“ sa Džordžom Klunijem i Skarlet Johanson otvoriće 66. Berlniski filmski festival koji se održava od 11. do 21. februara, najavili su organizatori.

Zabava 06.12.2015 | 09:30
„Ave, Cezare!“ braće Koen otvara Berlinale 2016.

Čast da 11. februara otvori 66. izdanje filmske smotre u Berlinu pripalo je ostvarenju Ave, Cezare (Heil, Ceasar!), koje će biti prikazano van konkurencije.

„Izvanredno je da Džoel i Itan Koen još jednom otvaraju Berlinale posle filma Čovek zvani hrabrost, 2011. godine“, rekao je Diter Koslik, direktor festivala.

„Njihov duh, jedinstvene ličnosti i izvanredan talenat pripovedača će sigurno oduševiti publiku“, dodao je Koslik i ocenio da je Ave, Cezare „savršeno otvaranje“ 66. izdanja festivala.

Film će u američkim bioskopima biti od 5. februara.

Osim Džordža Klunija i Skarlet Johanson, u glumačkoj ekipi su brojna poznata imena kao što su Džoš Brolin, Tilda Svinton, Rejf Fajns i Kristofer Lamber.

Zlatni medved ove godine biće uručen 20. februara, a žiri predvodi američka glumica Meril Strip. Prošle godine tu prestižnu nagradu je dobio iranski reditelj Džafar Panahi za film Taksi.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar