Иван Ловриновић: "Мост" тражи мјесто премијера

Независна листа "Мост", трећа по величини политичка опција у Хрватској, тражиће мјесто премијера, најавио је данас представник ове листе Иван Ловриновић.

Регион 05.12.2015 | 21:46
Иван Ловриновић: "Мост" тражи мјесто премијера

Он каже да би премијер требало да буде човјек са емоционалном и социјалном интелигенцијом, те етичким вриједностима.

"Ми смо за формирање квалитетне владе и тај процес се неће отегнути. Ми га нећемо кочити", рекао је Ловриновић за Хрватски радио.

Он истиче да "Мост" не бјежи ни од нових избора, али да их неће испоровоцирати и да ће учинити све да до њих не дође.

Ловриновић је оцијенио да је већа вјероватноћа да буде састављена влада, него поновни избори.

"Реформе могу да спроведу странке, али и стручњаци, али не по критеријуму лојалности и послушности, као што је то био случај раније", рекао је Ловриновић.

Он је додао да "Мост" окупља 15 посланика у Хрватском сабору и да је покрет у настајању који има своје организационе и техничке ризике.

"Мост" је позвао лидере два велика политичка блока "Хрватска расте" и "Домољубна коалиција" Зорана Милановића и Томислава Карамарка на разговоре у понедјељак, 7. децембра, о формирању владе и проналаску излаза из тренутне политичке пат позиције.

Овај позив услиједио је пошто је 3. децембра пропао први покушај конституисања Хрватског сабора, након што су СДП и "Мост" предложили Роберта Подолњака за предсједника Сабора, али ХДЗ то није подржао, па је Подолњак одустао од кандидатуре.

Први пут у историји догодило се да је сазвана сједница Хрватског сабора без парламентарне већине, а хрватски предсједник Колинда Грабар-Китаровић заказала је други круг консултација о формирању власти за наредну седмицу.

"Мост" инсистира на влади стручњака, а сматрају да би такав требало да буде и премијер.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цезар

05.12.2015 15:45

Браво за мост. Нуците те двије банде памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста је!

05.12.2015 19:03

Не попуштајте!