Свиндал незаустављив и у Бивер крику!

Норвешки скијаш Аксел Лунд Свиндал остварио је трећу победу заредом, пошто је био најбољи и на спусту одржаном у америчком Бивер Крику у оквиру Светског купа.

Остали спортови 04.12.2015 | 22:45
Свиндал незаустављив и у Бивер крику!

После тријумфа у брзинским дисциплинама (спуст и супервелеслалом) у Лејк Луизу, Свиндал је за седам дана уписао и трећу победу у времену од 1:42.34 минута.

Двоструку победу Норвешкој донео је Ћетил Јансруд, са три десетинке заостатка у односу на свог сународника, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Гиљермо Фајед из Норвешке.

Од старта трке повео је Италијан Кристоф Инехофер, а њега је са чела сменио тек Швајцарац Карло Јанка, којег је на стази следио Свиндал. Норвежанин је Јанкино време надмашио за 97 стотинки, а у међувремену четворица скијаша су се уметнула између њих.

Најбржи међу њима био је Јансруд, који је био четири десетинке испред Фаједа, којег је следио Аустријанац Ханес Рајхелт. Јанка је поделио пето место са домаћим скијашем Ендруом Вајбрехтом, док је Инерхофер морао да се задовољи седмом позицијом. Прву десеторицу комплетирали су још један италијански скијаш Петер Фил, Патрик Кинг из Швајцарске и Француз Адријен Тео.

После четири трке, у генералном пласману Свиндал води са 307 бодова, а прате га Фил са 172 и Јансруд са 151. У поретку спуста, Свиндал је такође први са 200 бодова, 88 више од Фила.

Такмичење у Бивер крику наставља се у суботу другим супервелеслаломом сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар